torstai 28. maaliskuuta 2019

Kevään junamatkat + 10 matkaunelmaa



Moikka!

Ihan aluksi kerron teille  kevään junamatkoista. Tulevana viikonloppuna menen Kemiin cp-liiton kevätpäiville. Samalla käyn myös tutustumassa Kemin lumilinnaan. Odotan innolla, katsoin jo kuvia ja ne näyttivät upeilta. Seuraavana viikonloppuna menen Saaran kanssa Kotkan Kaupunginteatteriin katsomaan musiikkinäytelmää Junnu - sydämeni tänne jää. Kiitos valmistujaislahjasta Saaralle!

Sitten ovatkin jo vuorossa Tampereen Supermessut, joista jo kerroinkin edellisessä tekstissäni.

Mummuni 90 -v-juhlia vietetään Oulaisissa toukokuun lopussa.


Mutta nyt muihin matkaunelmiin.


1. Kotimaan kohteista tulee ensimmäisenä mieleen Kuopio, koska entinen luokkatoverini Veera asuu siellä. Kyläilystä on ollut puhetta monta kertaa, mutta viime syksynäkin se jäi koulukiireiden vuoksi.
Asiaan vaikuttaa tietysti myös se, että Kuopiosta Helsinkiin on aika pitkä matka.
Jospa tänä kesänä saisin vihdoinkin asiaa edistettyä.







2. Allsång på Skansen - yhteislaulutapahtuma Tukholmassa

Olen katsonyt Ykköseltä suoria lähetyksiä tuosta tapahtumasta, ja haluaisin kovasti päästä paikan päälle aistimaan livetunnelmaa.


3. Miran kanssa risteilylle

Tästäkin olemme usein puhuneet Miran kanssa, mutta se on vaan jäänyt. Molempien kiireiden vuoksi on ollut vaikeaa löytää yhteistä aikaa.

4. Käydä Kotkan eri saarissa, esimerkiksi lauluristeilyllä Kaunissaaressa

5. Lapsuudenystävän moikkaaminen Jyväskylässä

6. Lapin kierros niin, että samalla reissulla näkisi useita paikkoja, esim. Kuusamo-Rovaniemi-Ylläs.
ja ruskaretki Lappiin. Ruskan värit ja hienot maisemat kiinnostavat.


Reissun ohjelmaan voisi sisällyttää myös kelkkalaskettelua. Aikataulun pitäisi vaan olla maltillinen, yhdellä reissulla ei saa ahnehtia liikaa. Lapissa välimatkat ovat pitkiä. Ajoissa ja hyvin suunniteltuna tämäkin onnistuu varmasti.








7. Kroatia Matkakuume-blogin innoittamana

8.   Ilkka Vainion ystävän risteily Karibialla, Juha watt Vainio -fanin unelmaristeily, ilkka on viihteen ammattilainen.

9. Aurinkoon Marian ja Jennan kanssa, todennäköisesti Hua Hiniin tai Teneriffalle. Maria on kokenut Thaimaan kävijä ja osaa varmasti antaa monia hyviä vinkkejä. Yritetään toteuttaa matka lähivuosina, parin tai kolmen vuoden päästä.




10. Alaniaan Tuulan kanssa

+  bonushaave nro 11: Australia

Sähkärillä liikkuva ystäväni Leena kehui Australiaa kovasti. Olen myös katsonut tubettaja Miisaksen Australia- videoita, ja ne ovat pahentaneet matkakuumettani.




Ei kommentteja: