sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Karibialta Tukholmaan..


Moikka taas!


Arki tuntui taas Karibia-hypetyksen ja valtavan matkaeuforian jälkeen aika takkuiselta ja tylsältä.  Kontrasti näiden välillä on liian suuri. Siksi olikin hauskaa lähteä Tukholman-risteilylle pian tämän reissun jälkeen.  Aikataulujen sovittelu avustajien kanssa oli nyt vähän haastavaa, mutta Jennalle risteily sopi hyvin.


Laiva lähti Olympiaterminaalista 27.2. klo 17. Siellä Maria, Jenna ja Joni jo odottivatkin ja virittäydyimme kolmisin risteilytunnelmaan. Avustaja-Jenna tuli terminaaliin vähän myöhemmin, mutta ehdimme kuitenkin hyvin laivaan. Olin varannut pöydän Silja Serenaden Tavolata-ravintolasta klo 17. Söin siellä alkupalaksi tosi hyvää mozzarellasalaattia ja pääruoaksi lohta. Avustajani otti oikein hyvän pihvin.












Noin klo 20.30. katsoimme vielä lyhyen alkuillan shown ja myöhemmin illallla lauloin karaokessa yhden kappaleen.Yöllä nukuin hyvin, paremmin kuin laivalla yleensä.


Seuraavana aamuna lähdimme bussilla Tukholmaan. Kävimme kirppiksllä ja herkuttelimme ihanilla Banana Spliteillä. Kyseessä on jäätelöannos, johon kuului kolme erilaista jäätelöpalloa, kermavaahtoa, banaania ja suklaakastiketta. Illalla menin kara
















Karaokessa, Jenna piti mikkiä




Illalla fiilistelin karaokessa myös palmun alla.








Laivan uudistukset olivat aika maltillisia, pidin enemmän old Port Pubista kuin nykyisestä Sea pubista. Sen tavoiteltu merihenkisyys ei oikein vakuuttanut minua.
Miksi muutetaan tai korjataan sellaista, mikä ei ole rikki?







Tämäkin risteily oikein hyvä, se vaan oli liian lyhyt. Päivä Tukholmassa-risteilyt kaipaisivat pientä tuotekehittelyä. Aikaa Tukholmassa voisi hiukan pidentää niin, että laiva läivä lähtisi Helsiinkiin klo 19 tai 20 ja  asiakkaat  voisivat syödä laivalla lounaan myös risteilyn päätöspäivänä.  Hienoa on invahyttien-määrä Siljan laivoilla. Silja Serenadella on 12 invahyttiä, Silja Symphonylla 13, joista yksi on vähän parempi Commodore-luokan hytti. Näin isompikin pyörätuolilaisten porukka sopii hyvin risteilemään samaan aikaan.



Joka tapauksessa kiitän risteilystä koko porukkaamme, avustajaani Jennaa sekä cp-liiton Anne Heiskasta, joka myönsi risteilylle cp-liiton avustajapalvelun, kun omat avustajatuntini eivät olisi muuten riittäneet.


Ei kommentteja: