lauantai 19. elokuuta 2023

Hissi rikki Hämeenlinnan rautatieasemalla

 

Moikka!

 

Keskiviikkona 19.7. Hämeenlinnan torilla järjestettiin yhteislaulutilaisuus teemalla Vexi Salmen hittejä ja helmiä.  Olen Vexin iso fani ja todella innoissani. Junamatka Hämeenlinnaan sujui hyvin. Hämeenlinnan rautatieasemalla huomasimme, että aseman hissi oli rikki. Soitin huoltopäivystykseen heti, kun tajusin tilanteen. Päivystyksen työntekijä sanoi, että korjaaja saataisiin paikalle vasta seuraavana aamuna. 

Harmitti tosi paljon.  Soitin päivystykseen vielä toisen kerran ja sanoin, että korjaaja piäisi saada. Torilla alkaa kuudelta yhteislaulutilaisuus, johon olin Helsingistä asti avustajani kanssa tullut.

 

Edelleen työntekijä pahoitteli, ettei korjaus millään onnistuisi saman illan aikana. Nyt jo ärsyttikin. Olimme jumissa rautatieaseman keskiraiteella. Avustajani löysi huoltoreitin, mutta emme voineet käyttää sitä, koska puomi oli kiinni. 




Olisimme tarvinneet työntekijän avaamaan sen. Nyt tärkeä yhteislaulutilaisuus meni meiltä täysin ohi. Emme ehtineet laulaa yhtään.  Hissipäivystyksestä ei edelleenkään tullut apua. Lopulta muistin samantyyppisen tapauksen Hyvinkään asemalta, jossa odotettuamme tunnin Hyvinkään aseman tunnelissa palokunta tuli auttamaan. Avustajani soitti hätäkeskukseen ja vihdoin palomestari saapui. 

Hän oli todella ystävällinen ja kehotti meitä soittamaan seuraavalla kerralla suoraan hätäkeskukseen.

Laulutilaisuus oli ja meni, sille ei voinut enää mitään. Mutta pienenä lohtuna keksin mennä asemaravintolaan syömään. 

Otimme pippuripihvin ja pitsan, kyllä maistui. Pihvin hinta oli suunnilleen 16 euroa. 




Kehittämisehdotuksestä huoltoreitin voisi pitää auki hissin rikkoutumisen varalta. Kotimatkalla  selvisi vielä, että sähkärini on liian painava Pendolinoon. Suosin siis tästä lähtien ic-junia ja menin vr:n maksamalla invataksilla Hämeenlinnasta Helsinkiin, ja metrolla päärautatieasemalta kotiin.



4 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Olipa todella harmittava tilanne, ja todella kurjaa, että laulutilaisuus meni täysin ohi. Hyvä kuitenkin, että seuraavaa mahdollista ongelmatilannetta silmällä pitäen on nyt tiedossa miten kannattaa toimia. Ja nam, herkulliselta näyttävä pizza!

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Selkeät toimintaohjeet on tärkeitä ja avustajani tykkäsi pitsasta.

Alli kirjoitti...

Olipa kyllä harmittava tilanne sinulla tämä kun et päässyt yhteislaulutapahtumaan Hämeenlinnassa. Olisikohan rautatieasemilla hissien modernisoinnin aika, ettei vastaavia epäreiluja tilanteita sattuisi? Itsellänikin on tullut vastaan rikkoontuneita hissejä suurten matkalaukkujen kanssa kulkiessa, joten täytyy sanoa, että sekin on ollut hankala tilanne, mutta puhumattakaan sinun tilanteestasi, jossa toimiva hissi on aivan olennainen asia. Hyvä kun kerrot blogissasi kokemuksiasi sähköpyörätuolin käyttäjän näkökulmasta, kaikkea hyvää sinulle!

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Kiitos palautteestasi! Olis tosi hyvä juttu, jos huoltoreittiä pystys käyttään hätävarana,kun avunsaanti kesti noin kauan. Parasta ois, jos tietäs etukäteen hissin rikkoutumisesta.