Moikka!
Osa teistä on varmasti jo nähnytkin viimeisimmän Facebookin livelähetykseni. Annoin siinä säästövinkkejä. Laitan samat vinkit tähän juttuun. Tietysti säästämiseen vaikuttaa oma tulotaso, mutta ensin kannattaa avata säästötili, jonne laittaa tietyn summan joka kuukausi. Muutama kymppi riittää.
Laitan itse säästötilille tuon summan lisäksi synttäri - ja joulurahat, osan kesätyöpalkoista ja mahdolliset muut ylimääräiset rahat. Pyrin matkustamaan sesonkiaikojen ulkopuolella, jos se vain sopii aikatauluuni. Esimerkiksi lennot ja risteilyt ovat arkipäivisin yleensä halvempia kuin viikonloppuisin. Juhlapyhät ovat aina sesonkiaikaa. Viikonloppujen lennot ovat kalliimpia.
Norwegianin lennot ovat yleensä halvempia kuin Finnairin. Rantapallossakin on usein tarjouksia ja arvontoja.
Ebookersilta voi löytää halpoja tarjouksia Euroopan kaupunkilomista. Niitä kannattaa harkita.
Marysolin drinkkikurssi kuului hotellin iltaohjelmaan, joka sisältyi matkan hintaan. |
Katsoin Helsinki-Tukholma risteilyn hintoja, lähtöpäivä 21.12. ja 17.12. Jälkimmäinen ajankohta oli selvästi halvempi, Promenade-invahytti oli 140 e, 21.12. lähtevällä risteilyllä reilu 200 e.
Laivalla ruuat kannattaa aina ostaa etukäteen sekä hyödyntää pisteitä ja lahjakortteja.
Vältän turhaa shoppailua, ostan vaan sen mitä todella tarvitsen. En tupakoi ja baareissakin käyn harvoin. Baarireissulla yksi tai kaksi siideriä riittää, välillä saatan ottaa cokiksen. En käytä autoa asuessani Helsingissä.
Hyödynnän kaikki opiskelija-alennukset. Matkoille saatan ottaa puolihoitopaketin tai haen aamupala- ja lounastarvikkeet lähikaupasta. Näin teimme esimerkiksi 2015 Teneriffan matkalla. Playa de Americaksessa hotellimme lähellä oli aika iso ja esteetön kauppa.
Tuliaisia ostan matkoilta vähän, sisarusten lapsille ehkä jotain pientä. Joskus itsellekin, mutta aika maltillisesti.
Pyyhkeet ja lippikset ovat edullisia tuliaisia, samoin turkkilainen omenatee.
Yhdestä asiasta en tingi. Käytän suoria lentoja aina kun mahdollista, vaikka ne ovatkin kalliimpia kuin vaihdolliset. Apuvälineiden kanssa vaihdot ovat hankalia ja rasittavat sähkäriäkin, kun se pitäisi purkaa moneen kertaan. Vältän myös halvimpia hostelleja, ne eivät yleensä ole esteettömiä.
Ja tammikuussa on taas matkamessut. Silloin voi helposti löytää halvan matkan, tarjouksia ja arvontoja riittää.
6 kommenttia:
Itse olen myös luopunut esimerkiksi tuliaisten ostamisesta, omille tytöille jotain pientä ostan. Ja itselle tuliaiseksi kaikkea käytännöllistä, sellaista mitä kotonakin ostaisi esim. oliiviöljyä, kosmetiikkaa, mausteita jne. Pienillä jutuilla voi tehdä isonkin säästön. :)
Moi ja kiitos kommentistasi! Jotain käytännöllistä saatan ostaa itsekin!
Olen vahvan konmarihenkinen kaikessa, joten reissusta ei tule ostettua juurikaan mitään pölyttymään. Kaveri raahaa šivan pronssipatsaita Intiasta, jotta sellainen pysyisi hienona, sitä pitäisi olla jatkuvasti hinkkaamassa pölystä puhtaaksi. Kuinka paljon edes kotona on katselemassa mitään tavaroitaan. Jokin turkkilainen omenatee sun muu käyttötavara on juuri sopivaa tuomista.
Just niin,nimenomaan!
Itse suosin kanssa säännöllistä säästämistä. Siirrän myös palkasta tai muista rahoista heti suoraan säästötilille. Pyrin kanssa mahdollisuuksien mukaan matkustamaan sesonkien ulkopuolella ja valitsemaan mukavan, mutta edullisen majoituksen. En kuitenkaan hirveästi viitsi matkoilla käydä hotellilla/hostellilla kuin nukkumassa.
Itsellä reissuihin säästyvä raha tulee pääasiassa siitä, että en oikeastaan osta juuri mitään sellaista, mitä en tarvitse. Viime vuosina uusiin vaatteisiin olen käyttänyt rahaa huomattavasti vähemmän kuin ennen, sillä vaatekaappi notkuu jo muutenkin aivan täynnä. Eli jos joku kuluu loppuun, niin siinä vaiheessa sitten uutta tilalle. Näin säästyy rahaa paremmin reissuihin.
Lähetä kommentti