sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Uuden vuoden majoituspulma


Moi!

Uudenvuoden suunnitelmani alkavat pikkuhiljaa selvitä.  Ihanan matka-avustajani Tuulan mies soittaa Renki-nimisessä bändissä ja olen ajatellut mennä kattomaan sen keikkaa Lapinjärvelle uudenvuodenaattona. Lapinjärvi on pieni kunta Myrskylän, Porvoon ja Loviisan lähellä. Pääsen kyllä sinne alkuillasta, mutta poistulo on ongelma. Keikka alkaa illalla kl 22, tarkkaa päättymisaikaa en tiedä. Noin myöhään illalla ei tule enää Onnibusseja Helsinkiin eikä junatkaan kulje Lapinjärveltä.


Busseissa on muutenkin hyvin vähän pyörätuolihissejä tai ramppeja.  Onnibussin lisäksi tiedän vain muutaman firman, joillla on jompikumpi. No, ajattelin sitten yöpyä siellä, hotelli Hanhessa jossa keikkakin on. Soitan hotellin työntekijälle esteettömyystilanteesta. Kerron käyttäväni pyörätuolia.
Liiankin rauhallisen ja jahkaavan oloinen työntekijä kertoo minulle ettei ole hotellilla eikä näe varaustilannetta juuri nyt. Hän ei kerro, milloin varaustilanne selviää. Jatkan kuitenkin kyselyäni.

Sitten työntekijä sanoo, että hotellissa on paljon portaita ja se on vanha rakennus. Hän valittelee tilannetta ja on periaatteessa ihan ystävällinen. Silti hän vaikutti jotenkin välinpitämättömältä.
Aivan kuin asia ei oikein kiinnostaisi tai sitten hän oli ajatuksissaan.

Hän ei myöskään ehdottanut minulle toista hotellia. Soittoni jälkeen Tuula vinkkaa, että Porvoosta tai Loviisasta saattaisi löytyä esteetön hotelli ja invahuone. Tuula katsoo netistä ja löytää hotelli Degerbyn, jonka sivuilla lukee, meillä on huoneita liikuntarajoitteisille.  Iloisena soitan hotelliin ja kysyn varaustilannetta. Puhelimeen vastaa uusi työntekijä, joka on aivan tietämätön koko asiasta.

Hän varmistaa asian kollegaltaan, ja käy ilmi, ettei heillä olekaan invahuonetta ja invavessakin löytyy vain yleisistä tiloista. Tuula kysyy asiaa Fb:n Esteetön matkailu-ryhmästä, sielläkään ei kukaan tiedä vastaustaYstäväni suosittelee hotelli Seurahovia, mutta sieltäkään ei löydy invahuonetta.

 Eikä Hotelli Sparresta, joka myös on Porvoossa. Huhhuh, mikä selvittely-ja soittorumba, en ymmärrä! Suututtaa ja harmittaa. Porvoossa ja Loviisassa sekä niiden lähikunnissa on kuitenkin tapahtumia ympäri vuoden ja ne ovat olleet hyvin esillä myös Matkamessuilla.  Niissä on  netin kuvista päätellen mukavan oloisia pikkuhotelleja, jotka ovat todennäköisesti persoonallisempia kuin isojen ketjujen vastaavat.

Porvoon ja Loviisan hotellit eivät selvästikään ole vielä tajunneet esteettömyyden merkitystä. Nyt on korkea aika ruveta heräämään siihen. Silloin matkailukin lisääntyisi. Miksei tätä ole ymmärretty?

Ja keikka on varmasti huippuhyvä, ja lippu maksaa vain 12 euroa. Sinne vaan kaikki nauttimaan hyvästä tunnelmasta ja musiikista!

Ja sain majoituksen Place to Sleep Hotel Loviisasta, jess! Urakka suoritettu!

Ei kommentteja: