tiistai 26. joulukuuta 2017

Joulunalusilta Norjan suurlähetystössäOikein hyvää tapaninpäivän iltaa!Palataanpa vielä joulunalustunnelmiin. Facebookissa toimii ryhmä Matkabloggaajat FIN, joka on hyvin aktiivinen. Löysin sieltä kutsun Norsk Julebord. illalliselle Norjan suurlähetystöön ja ilmoittauduin sinne. Illalliselle oli varattu kymmenkunta paikkaa suomalaisille matkabloggaajille.
Tapahtuma oli maksuton. Alkuun meille näytettiin pari matkailumarkkinointivideota. Toinen liittyi yleisesti Norjaan tai Osloon ja toinen Bergeniin.

Videot olivat visuaalisesti näyttäviä tietoiskuja Norjan luonnosta ja kulttuurista. Ne eivät kuitenkaan saaneet minua ihastumaan tai haltioitumaan. Voisikohan se johtua siitä, että joulukuun pimeydessä haluaisin mieluiten aurinkoon tai laskettelulomalle?

Tilaisuuden ohjelma oli kuitenkin kiinnostava ja suurlähetystö on esteetön. Videoita katsellessamme saimme alkupalaksi sillileipää kuohuviinin kera. Kuohuviini oli hyvää, sillileipä ei oikein maistunut.
Senjälkeen upea pianisti soitti kolme kappaletta, erinomaista musiikkia!
Senjälkeen pääsimme joulupöytään. Siinä oli paljon erilaisia kaloja ja mätejä, sekä rapeaa possunkylkeä muhennetun lantun kera.

 Jälkiruoista erikoisin oli vohveli, jonka päällä oli norjalaista vaaleanruskeaa juustoa, tykkäsin.Kaikenkaikkiaan tilaisuus oli hyvin onnistunut. Eri maiden ruokakulttuurit kiinnostavat aina ja pyin tässä blogissani esittelemään myös lähellä olevia matkakohteita kiinnostavasti.


Ei kommentteja: