keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Lisää risteilymuistoja ja hyvää itsenäisyyspäivää!


Maanantai-illalla en muistanut laittaa laivalla sähkäriä lataukseen. Aamupalalla se kulki normaalisti, mutta iltapäivällä Tukholmassa virhe kostautui. Tuula huomasi ensin tilanteen sähkärin akkuvaloista.

Menimme Åhlensille Vetekatten-kahvilaan, söin ison ja ihanan marenki-kermaleivoksen.
Se oli kääretortun mallinen. Samalla sähkärini latautui kahvilan pöydässä, siellä oli pistorasia.
Sähkärin käyttäjät, muistakaa ottaa sähkärin laturi mukaan matkalle ja ladatkaa tuolianne sielläkin säännöllisesti. Se kuulemma pidentää akun käyttöikää.

Tämän pitäisi olla kokeneelle käyttäjälle itsestäänselvyys, mutta se saattaa joskus unohtua kaiken matkatohinan ja innostuksen keskellä. Itselleni kävi kerran risteilyllä näin. Laturi oli jäänyt kotiin, mutta akku kesti onneksi pari vuorokautta.

Nytkin parin tunnin pikalataus onneksi auttoi. Laivalla söin herkullista kuhaa Happy Lobster kalaravintolassa.Illalla lauloimme vielä karaokea laivan ylimmässä kerroksessa ja risteily päättyi seuraavan aamun erikoisaamiaiseen kuohuviinillä.

 Erikoisaamiaisen etuna on se lisäksi se, että siellä on herkkuja, joita tavallisella aamupalalla ei ole. Paikkoja on aina rajoitetusti, se kannattaa varata ajoissa. Se on muutaman euron tavallista meriaamiaista kalliimpi, mutta kannattaa kokea. Suosittelen!Samalla toivotan kaikille lukijoilleni hyvää itsenäisyyspäivää! Suomessa on aika hyvät vammaispalvelut moneen muuhun maahan verrattuna. Olen kiitollinen ja ylpeä niistä. Jopa Itävallassakin oli vuonna 2006 liikuntavammaisten asuminen paljon laitosmaisempaa kuin täällä. Venäjällä vammaisilla nuorilla ei oikein ole mahdollisuuksia asua itsenäisesti. Meillä onneksi on ja vammaisten itsemääräämisoikeutta pidetään tärkeänä! Onnea 100.vuotiaalle Suomelle!

Ei kommentteja: