sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Terveisiä Hämeenlinnasta!Moikka taas!

Vietin perjantain ja lauantain välisen yön Hämeenlinnan Cumuluksessa. Kiitos äitille synttärilahjasta!
Matkalla rautatieasemalta Cumulukseen näin taas vanhan hienon keltaisen talon. Olen ihastellut sitä aiemminkin. Nyt kyselin Facebookissa tietoa sen historiasta. Hämewiki kertoo, että   Hämeenlinnassa Raatihuoneenkadun ja Rauhankadun kulmauksessa, Rauhankatu 8:ssa sijaitsee vuonna 1900 valmistunut entinen Anniskeluyhtiön toimitalo, joka nykyisin toimii teknisen viraston toimitalona. Rakennus edustaa jugend-tyyliä ja sen on suunnitellut hämeenlinnalaissyntyinen arkkitehti Henrik Reinhold Helin (1868-1923), joka oli merkittävin jugend-tyyliä ilmentänyt suunnittelija Hämeenlinnassa.                                                                                                                                                                   

                                                                                                             
Hetken taloa ihasteltuani jatkoin matkaani. Perillä Ystävällinen hotellivirkailija toivotti tervetulleeksi. Hotelli on hyvin esteeton  ja invahuone oli oikein toimiva ja viihtyisä, kuumuutta lukuunottamatta. Hotellissa on kolme invahuonetta. Invavessa oli oikein tilava.  Kun olimme saaneet matkalaukut huoneeseen, soitin serkulleni Sallalle ja päätimme mennä syömään yhdessä. Ennen ravintolaan menoa katsoin hetken mm-kisojen ensimmäistä Suomen jääkiekkomatsia. Kolmas erä oli juuri menossa.  Telkkarin vieressä olevalla pikkupöydällä oli lempisalmiakkejani Lätkäliigoja.- Kiva idea, sanoin vastaanottovirkailijalle. - Ota reilusti vaan, kyllä niitä riittää, hän vastasi.  Karkkikipon vieressä oli myös pelien aikataulu.


Pelin loputtua menin syömään serkkuni kanssa. Huviretken kanasalaatti oli oikein hyvä.
Ja oli tosi kiva jutella pitkästä aikaa serkun kanssa.


Aika hurahti nopeasti. Menin vielä hetkeksi katsomaan elokuvaa, mutta en jaksanut loppuun asti.
Hotellihuoneen kuumuus ja liikenteen melu häiritsivät nukkumista.
Toivottavasti huoneisiin saadaan pian ilmastointi. Kun nytkin oli liian kuuma, niin kesähelteellä on tosi tukalaa ilman sitä.

Aamupala oli ihana, varsinkin mustikkasmoothie. Yhdentoista maissa tapasin ystäväni ja menimme kaupungille kiertelemään. Hiljasta oli, torillekin olisi mahtunut enemmän myyjiä ja porukkaa muutenkin. Orvokkeja ja muita kevätkukkia oli jo myynnissä. Toivottavasti kaupungin meno vilkastuu kesään mennessä.


Ja Hämeenlinna on pk-seudulla asuvalle loistava päiväretkikohde, juna-tai bussimatka sinne täältä kestää vain tunnin. Kesätapahtumia esim. Linnajazz ja keskiaikamarkkinat ja Vanaja Festival.Ei kommentteja: