sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Luontoekstremeä ja -elämyksiä..Jatketaan vielä luontoteemalla, koska Nuuksion lisäksi upeaa luontoa löytyy muualtakin Helsingin läheltä, esimerkiksi Nurmijärven Kiljavalta. Aloitin Humak-opiskeluni syksyllä 2013 ja opintoihini kuului joku muutaman viikon seikkailu- ja elämyskurssi 2014. Siihen kuului ainakin melontaa ja köysivaljaissa roikkumista. Se oli ihanaa! Kanoottiin nosto sujui lehtorilta ja avustajalta hyvin. Jalkojen alle jotain pehmusteita! Myös köysivaljaissa roikkuminen oli ihanaa!

Kun lähdetään vammaisen aikuisen kanssa melomaan, on tärkeää huomioida turvallinen siirtyminen kanoottiin ja sieltä pois. Nostamiseen tarvitaan kaksi hyväkuntoista ja vahvaa  aikuista. Kannattaa aina ensin kysyä vammaiselta tai hänen omaiseltaan, mikä nosto-tai siirtotapa on paras. Yksin ei kannata lähteä urheilemaan, ettei oma selkä revähdä. Parasta olisi, jos yksi aikuinen voi pitää kanoottia, että se pysyy paikallaan. Koska melominen vaatii hyviä käsivoimia ja vartalonhallintaa, lehtori meloi ja minä olin kyydissä. Se ei halunnut. Jo vesillä oleminen on elämys!
Asentoa voidaan tukea ja parannella esimerkiksi säkkituoleilla ja erilaisilla pehmusteilla.

Toinen hieno elämys oli köysivaljaissa roikkuminen. Ensin laitettiin kypärä päähän ja valjasremmit kiinni. Sitten minut hinattiin köydellä yläilmoihin.


Luontoelämykset ja extremekokemukset ovat hyvin suunniteltuina ja oikeilla varusteilla mahdollisia myös vaikeavammaisille! Uskaltakaa mennä, tehdä ja kokea! Älkää tyytykö vain tarkkailijoiksi, jos ette sitä oikeasti halua!

Keinoja, välineitä ja ohjattuja luontotapahtumia löytyy esimerkisi Malikkeelta, www.malike.fi

Kuopiossa Kallaveden rannalla

Ei kommentteja: