sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Ihana luontoelämys NuuksiossaHumakin opiskelijat järjestivät Nuuksiaiset perjantai-iltana. Se oli neljän tunnin ohjattu luontoretki Nuuksiossa. Ilmottauduin ja lähdin innolla mukaan. Olen aina tykännyt olla luonnossa ja tuijottaa tulta nuotiolla. Grillaus ja yhteislaulutkin ovat mielestäni tosi kivoja.

Toivoin perjantai-illaksi hyvää säätä ja sen olivat järjestäjät varmasti etukäteen tilanneetkin. Jo Haukkarannantien parkkipaikalle saapuessamme sää oli aurinkoinen eikä tuulikaan ollut kova.
Parkkipaikalla toinen pääjärjestäjistä olikin jo minua ystävääni ja Saaraa vastassa. Siitä jatkoimme ensin Haukkalammen luontotuvalle. Kaikki oli esteetöntä.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Jatkoimme vielä vähän eteenpäin  grillipaikan viereen. Lopussa oli yksi jyrkempi mäki, sähkärillä pääsin hyvin kulkemaan senkin. Siellä meitä odotti toinenkin järjestäjä ja muut osallistujat. Olipa mukana kitara ja laulukirjojakin. Aluksi lauloimmekin toivelauluja ja ihailimme maisemia. Luontoeuforia valtasi mielen.


Ja tokihan kunnon luontoretkeen kuuluu myös eväät ja grilliruoka. Järjestäjät olivat hankkineet makkaraa, maissia, soijanakkeja ja vaahtokarkkeja.Itse täydensin evasreppuani karjalanpiirakoilla, pillimehuilla ja Alpen-myslipatukoilla. Miten yksinkertainen ruoka maistuukin luonnossa tosi hyvälle!


Myös tulen tuijottelu ja nuotiolla fiilistely oli tosi kivaa! Viimeisimmästä luontoretkestäni olikin jo aikaa. Muistin taas kuinka ihanaa siellä on! Loppua kohden ilta hiukan viileni, jalat oli vähän viileät. Silti olisin halunnut vielä jäädä. Porukalla on helppo retkeillä, kaikki on mietitty valmiiksi. Avustajan kanssa kaksin ei välttämättä tulisi heti lähdettyä. Nyt sekin kynnys kyllä madaltui kun oli niin esteetöntäkin. Ja invavessakin Haukkalammelta löytyy. Miljoonat kiitokset vielä järjestäjille, tehdään tästä perinne! Tulen uudestaan mahdollisimman pian!Jos haluat yöpyä nuuksiossa, telttayöpymisen lisäksi vaihtoehtona on ainakin Hotelli Nuuksio ja muitakin majoitusvaihtoehtoja löytyy. Kaikki majoitusvaihtoehdot löydät Luontoon.fi-sivuilta. Valitse kansallispuistot -kohdasta Nuuksio.
Ei kommentteja: