sunnuntai 21. elokuuta 2016

Välimeren risteily osa 3: Kusadasi, Turkki


Eilinen pettymykseni Santorinilla oli vielä  mielessäni, mutta Windjammer-Cafen hyvä buffetlounas tasotti sitä hiukan. Eteenpäin piti päästä ja suuntasin ajatukseni jo Turkin Kusadasiin. Sinne pääsin siirtymään kätevästi laivassa olevaa ramppia pitkin. Sää oli helteinen, lämpötila lähes 30. Mereltä tuli kuitenkin viilentävää tuulta, joten kuumuus ei ollut tukalaa.

Kovin kauas emme satamasta lähteneet, sillä aikaa perilläoloon ja kiertelyyn oli noin seitsemän tuntia.Join ensin jääteen, se virkisti. Menimme huivikauppaan. Ensin myyjä esitteli 50 euron huiveja. Lopulta löysin kauniin beigen pashmina-huivin, jonka ostin 30 eurolla. Materiaali oli laadukasta. Hetken kierreltyämme söin lounaaksi oikein hyvää pasta bolognesea. Tuula otti voitaikinasta tehtyjä fetatikkuja. ´Toinen hyvä tuliainen on turkkilainen omenatee, josta itse kovasti pidän. Teekuvassa näkyvät hunajat ostin Kreetalta.
 Kusadasi oli ihana. Olisin viihtynyt siellä pidempäänkin, mutta puoli viiden aikoihin oli mentävä takaisin laivalle. Ainoa miinuspuoli oli invavessojen vähäisyys. Kusadasin turismi on vielä huomattavasti vähäisempää vaikkapa Alaniaan tai Marmarikseenn verrattuna. Lopuksi viivyimme meren rannalla sen tunnelmasta nauttien.

3 kommenttia:

Vaeltaja kirjoitti...

Hyvin kaunista maisemaa ja vuoret,luontoa siellä.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Oli tosiaankin, Kusadasi ihana paikka.

Vaeltaja kirjoitti...

Myöskin näyttää hyvälle tuo kuvassa oleva katu mikä kertoo että varmaan pääsit hyvin liikkuun tuolla. Ne pashmina-huivit on ihania ja toimii myös talvellakin täällä,hegittää hyvin,ihanan pehmeitä ja lämmittää mukavasta..kokemusta mullakin niistä ja löysit kohtuu hinnalla sen.