perjantai 26. elokuuta 2016

Välimeren risteily osa 4: Ateenan hankaluudet


Kusadasi oli ihana, mutta valitettavasti Ateena tuotti pettymyksen. Maihin kyllä päästiin, mutta muualle ei, yhtä peruskahvilaa lukuunottamatta. Sataman ulkopuolella liikkuminen oli todella vaikeaa. Ramppeja oli hyvin vähän. Usein ne olivat niin jyrkkiä, että niistä ajaminen pelotti. Yleensä olen aika vauhdikas hurjapää ja kokenut ajaja. Nyt meinasi kuitenkin rohkeus loppua. Jouduin pyytämään Tuulaa tulemaan taakseni turvaksi. Toki muutama ystävällinen mies auttoikin. Monta kertaa totesimme, että tästä ei nyt vaan pääse ja se ärsytti paljon. Olimme umpikujassa.

Ilma oli tukalan kuuma, lämpötila noin 40 astetta eikä mistään tullut pienintäkään tuulenvirettä. Ateena ei ole kovin esteettinen tai kaunis. Jostain tuli viemärin hajujakin välillä, kerjäläisiä näkyi paljon. Kaiken kruunasivat sitkeät katukauppiaat ja huumattujen lasten käyttäminen kerjäämisessä.
Lopulta tosiaan löysimme yhden peruskahvilan, johon pääsimme. Eipä se tilannetta pelastanut. En lähde Ateenaan toista kertaa.

Ymmärrän, ettei kreikkalaisilla ole helppoa talouskriisissä, mutta edellä kuvaamani asiat saattavat vähentää turismia entisestään. Tiukassa taloustilanteessa matkailupalveluja tulisi kehittää eikä heikentää.

Laivan aikataulun vuoksi ei ollut aikaa kierrellä nähtävyyksiä. Kova kuumuus uuvutti niin paljon, etten varmaan olisi jaksanutkaan.

Näytetään 20160811_121654.jpg
Kun ei pääse, niin ei pääse. Tämä pattitilanne ei jäänyt ainoaksi.

5 kommenttia:

Paula T kirjoitti...

En kyllä menisi elokuussa Ateenaan itsekään. Sen verran kuuma paikka jaloillaan kulkevallekin.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Kiitos kommentistasi! Juttelin Facebookissa hiljattain yhden tuttavani kanssa, joka on käynyt Kreikassa monta kertaa. Hän sanoi, että paras aika sinne menoon on maalis-huhtikuussa tai vappuna. No, kuten jo tekstistänikin huomasit, se ei ole ykköskohteeni muutenkaan.

Vaeltaja kirjoitti...

Todellakin kurjaa kun oli paljon rajotteita jotka esti sua pääsemästä hyvin liikkumaan,kuten ne rampit! Olishan se kivaa ja hyvä puoli kun osaisivat ottaa tämänkin asian huomioon.. Joo,siellä oli varmasti melkosta hellettä tuona aikana kun olit siellä.Se on totta,että kova kuumuus uuvuttaa nopeesti ja käveli sitte tai ei kävellyt.Kyllä jokaiseen kova kuumuus vaikuttaa.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Totta. 40 astetta liian kuuma kaikille.

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Ja tylsä juttu, ku oottaa kovasti pääsevänsä johonkin ja sit ei pääsekään. Matkatoimiston ois pitäny selvittää asiaa tarkemmin.