perjantai 26. elokuuta 2016

Välimeren risteily osa 4: Ateenan hankaluudet/ Mediterranean cruise part 4: The difficulties in the Athens


Kusadasi oli ihana, mutta valitettavasti Ateena tuotti pettymyksen. Maihin kyllä päästiin, mutta muualle ei, yhtä peruskahvilaa lukuunottamatta. Sataman ulkopuolella liikkuminen oli todella vaikeaa. Ramppeja oli hyvin vähän. Usein ne olivat niin jyrkkiä, että niistä ajaminen pelotti. Yleensä olen aika vauhdikas hurjapää ja kokenut ajaja. Nyt meinasi kuitenkin rohkeus loppua. Jouduin pyytämään Tuulaa tulemaan taakseni turvaksi. Toki muutama ystävällinen mies auttoikin. Monta kertaa totesimme, että tästä ei nyt vaan pääse ja se ärsytti paljon. Olimme umpikujassa.


Kusadasi was lovely, but unfortunately the Athens was a disappointment. We managed to get a ashore but apart from a basic cafe nowhere else. Moving around outside the harbour was really difficult. There were very few ramps. Usually, the ramps were so steep that driving through them scared me. Normally, I’m quite a daredevil and experienced. This time my courage almost ran out. I had to ask Tuula to secure me from behind. Few friendly men helped too. Still, on many occasion we noticed that we can’t get to places and it really annoyed me. We hit dead-end

Ilma oli tukalan kuuma, lämpötila noin 40 astetta eikä mistään tullut pienintäkään tuulenvirettä. Ateena ei ole kovin esteettinen tai kaunis. Jostain tuli viemärin hajujakin välillä, kerjäläisiä näkyi paljon. Kaiken kruunasivat sitkeät katukauppiaat ja huumattujen lasten käyttäminen kerjäämisessä.
Lopulta tosiaan löysimme yhden peruskahvilan, johon pääsimme. Eipä se tilannetta pelastanut. En lähde Ateenaan toista kertaa.The weather was extremely hot, temperature about 40 degrees and not even a breeze from anywhere. The Athens wasn’t really aesthetic or beautiful. At times, it even smelled of sewer. There were also a lot of beggars. The persistent street vendors and the use of drugged children in begging, really topped it. As said, eventually, we found a basic cafe that was accessible enough. It didn’t save much of the situation. I won’t be going to Athens again.
 


Ymmärrän, ettei kreikkalaisilla ole helppoa talouskriisissä, mutta edellä kuvaamani asiat saattavat vähentää turismia entisestään. Tiukassa taloustilanteessa matkailupalveluja tulisi kehittää eikä heikentää.


I understand that the Greek have it hard during the economy crisis but the issues i mentioned ealier may degrease tourism even further. In tight economic situation the service for travellers should be improved not weakened.

Laivan aikataulun vuoksi ei ollut aikaa kierrellä nähtävyyksiä. Kova kuumuus uuvutti niin paljon, etten varmaan olisi jaksanutkaan.Due to the ship’s schedule we didn’t have time for sightseeing. Though, the extreme heat was so exhausting that I probably would’ve had the energy for it either.
 


Näytetään 20160811_121654.jpg
Kun ei pääse, niin ei pääse.Tämä pattitilanne ei jäänyt ainoaksi../ No can do. This type of situation wasn't the only one.

5 kommenttia:

Paula T kirjoitti...

En kyllä menisi elokuussa Ateenaan itsekään. Sen verran kuuma paikka jaloillaan kulkevallekin.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Kiitos kommentistasi! Juttelin Facebookissa hiljattain yhden tuttavani kanssa, joka on käynyt Kreikassa monta kertaa. Hän sanoi, että paras aika sinne menoon on maalis-huhtikuussa tai vappuna. No, kuten jo tekstistänikin huomasit, se ei ole ykköskohteeni muutenkaan.

Vaeltaja kirjoitti...

Todellakin kurjaa kun oli paljon rajotteita jotka esti sua pääsemästä hyvin liikkumaan,kuten ne rampit! Olishan se kivaa ja hyvä puoli kun osaisivat ottaa tämänkin asian huomioon.. Joo,siellä oli varmasti melkosta hellettä tuona aikana kun olit siellä.Se on totta,että kova kuumuus uuvuttaa nopeesti ja käveli sitte tai ei kävellyt.Kyllä jokaiseen kova kuumuus vaikuttaa.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Totta. 40 astetta liian kuuma kaikille.

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Ja tylsä juttu, ku oottaa kovasti pääsevänsä johonkin ja sit ei pääsekään. Matkatoimiston ois pitäny selvittää asiaa tarkemmin.