keskiviikko 31. elokuuta 2016

Välimeren risteily osa 5: ruokailut laivalla


Moi! Aikaisemmissa tän juttusarjan osissa olen jo lyhyesti maininnut laivan ruoka-ja viihdepuolen, nyt paneudun  ruokapuoleen. Se ansaitseekin oman juttunsa, se on tärkeä osa risteilyä. Olen aina ollut aika kova syömään ja kulinaristi, joten kiinnitän toki huomiota myös ruokapuoleen.

Ja ruokavaihtoehtoja laivalla riittikin ihan mukavasti. Aamiaisen söimme aina Windjammer Cafessä, siellä oli buffetti. Sieltä löytyi samantyyppinen aamupala kuin hotelleissa Euroopassa yleensäkin, vaaleita leipiä ja sämpylöitä, croissantteja, juustoja, hedelmiä, leikkeleitä, munakokkelia yms.
Oli myös pancakeseja, jotka olivat aamusta riippuen joko pannarinpaloja tai lettuja. Vohveleita en syönyt, koska ne olivat kuivia ja teollisen makuisia.

Juomina oli kahvia, mehua ja teetä. Aamupalan olisi saanut myös huonepalvelusta, hytissä oli oma aamupalamenu. Lounaat ja päivälliset Windjammerissä olivat monipuolisia. Vihanneksia ja salaatteja oli paljon. Lämpimistä ruuista esimerkiksi grillattu kala ja erilaiset curryt olivat todella hyviä.

Windjammerissä syödessäni join usein vettä, toinen maininnan arvoinen juoma oli sitruunainen Lemonade. Sitä sai vain lounaalla ja päivällisellä. Se oli yleensä ihanan raikasta,mutta joskus liian makeaa. Itse tykkäsin siitä tosi paljon, vaikka en yleensä sitruunamehua - tai limsoja juokaan.

Jälkiruokien taso Windjammerissa vaihteli, cookiet eli keksit olivat parhaita. Jäätelöistä löytyi suklaata, mansikkaa ja vaniljaa, ihan perushyviä. Joku toffee,- minttu tai -pähkinäjäätelö olisi ollut myös kiva.
Näytetään 20160813_104107.jpg
Windjammerin ikkunapöydän merinäkymä

   Nautimme muutamia päivällisiä myös Tides Dining Roomissa, a la cartessa.
 Listalla oli aina tietyt klassikot, muuten se vaihteli päivittäin. Oli monipuolisesti lihaa, kalaa, pari
 kasvisvaihtoehtoakin.  Sitruuna-marenkipiirakka oli taivaallista .Juuri sopivasti  makeutta ja raikkautta. Myös sokerittomia ja  kevyitä vaihtoehtoja löytyi hyvin. Tides Dining Roomissa oli pääruoan jälkeen esitys ennen jälkiruokaa. Ohessa kuva esityksestä. Ruokailut kuuluivat risteilynhintaan maksullisia erikoisravintoloita lukuunottamatta. Ne jäivät nyt kokeilematta budjettini vuoksi. Laivan viihdepuolesta kerron seuraavassa jutussa.
Näytetään 20160813_194405.jpg
Olipa hieno, tykkäsin!

2 kommenttia:

Vaeltaja kirjoitti...

Kuulostaa hyvälle nuo ruoka ja juoma asiat mitä nautit lomalla ja herkulliselle se myös jossa oli sitruuna marenkia :)

Mahoton reissaaja kirjoitti...


OKiitos kommentista, siellä oli monenlaisia herkkuja. Myös sokerittomia ja laktoosittomia löytyi.