keskiviikko 31. elokuuta 2016

Välimeren risteily osa 5: ruokailut laivalla/Mediterranean cruise part 5: dining on board


Moi! Aikaisemmissa tän juttusarjan osissa olen jo lyhyesti maininnut laivan ruoka-ja viihdepuolen, nyt paneudun  ruokapuoleen. Se ansaitseekin oman juttunsa, se on tärkeä osa risteilyä. Olen aina ollut aika kova syömään ja kulinaristi, joten kiinnitän toki huomiota myös ruokapuoleen.



Hi! In the earlier parts of this series of stories, I’ve already briefly touched upon the dining and entertainment on board. This time I’m focusing on the dining in more detail. It deserves its own story as it’s a vital part of the cruise. I’ve always been keen to eat and gourmet, so I pay attention to the dining part.


Ja ruokavaihtoehtoja laivalla riittikin ihan mukavasti. Aamiaisen söimme aina Windjammer Cafessä, siellä oli buffetti. Sieltä löytyi samantyyppinen aamupala kuin hotelleissa Euroopassa yleensäkin, vaaleita leipiä ja sämpylöitä, croissantteja, juustoja, hedelmiä, leikkeleitä, munakokkelia yms.
Oli myös pancakeseja, jotka olivat aamusta riippuen joko pannarinpaloja tai lettuja. Vohveleita en syönyt, koska ne olivat kuivia ja teollisen makuisia.



And there was plenty to choose from on board. We always had breakfast at the Windjammer Cafe, as they had a buffet. The buffet was similar to the ones in hotels and generally in Europe. It consisted of white bread, buns, croissants, cheeses, fruit, cold cuts, scrambled eggs etc. There were also pancakes. I didnt have the waffles cause they were dry and industrial.
 


Juomina oli kahvia, mehua ja teetä. Aamupalan olisi saanut myös huonepalvelusta, hytissä oli oma aamupalamenu. Lounaat ja päivälliset Windjammerissä olivat monipuolisia. Vihanneksia ja salaatteja oli paljon. Lämpimistä ruuista esimerkiksi grillattu kala ja erilaiset curryt olivat todella hyviä.


On drinks there were coffee, juice and tea. We also could’ve ordered breakfast from the room service. The cabins had their own breakfast menu. The lunch and dinner at the Windjammer were versatile. There were a lot of vegetables and salads to choose from, as well as grilled fish and different types of curries, which were really delicious.

Windjammerissä syödessäni join usein vettä, toinen maininnan arvoinen juoma oli sitruunainen Lemonade. Sitä sai vain lounaalla ja päivällisellä. Se oli yleensä ihanan raikasta,mutta joskus liian makeaa. Itse tykkäsin siitä tosi paljon, vaikka en yleensä sitruunamehua - tai limsoja juokaan.



As I was dining at the Windjammer I often drank water, the other drink worth mentioning was the lemon Lemonade. It was only served during lunch and dinner. Usually, it was nicely fresh but sometimes too sweet. Personally, I liked it a lot, though I don’t generally drink lemonade or soft drinks.


Jälkiruokien taso Windjammerissa vaihteli, cookiet eli keksit olivat parhaita. Jäätelöistä löytyi suklaata, mansikkaa ja vaniljaa, ihan perushyviä. Joku toffee,- minttu tai -pähkinäjäätelö olisi ollut myös kiva.



The level of desserts at the Windjammer were versatile. The cookies were the best. On ice-creams there were chocolate, strawberry and vanilla, they were generally tasty. Still, some toffee, - mint or nut ice cream would have been nice too.  
 





Näytetään 20160813_104107.jpg
Windjammerin ikkunapöydän merinäkymä/ the seaview at the Windjammer windowtable

   Nautimme muutamia päivällisiä myös Tides Dining Roomissa, a la cartessa.
 Listalla oli aina tietyt klassikot, muuten se vaihteli päivittäin. Oli monipuolisesti lihaa, kalaa, pari
 kasvisvaihtoehtoakin.  Sitruuna-marenkipiirakka oli taivaallista .Juuri sopivasti  makeutta ja raikkautta. Myös sokerittomia ja  kevyitä vaihtoehtoja löytyi hyvin. Tides Dining Roomissa oli pääruoan jälkeen esitys ennen jälkiruokaa. Ohessa kuva esityksestä. Ruokailut kuuluivat risteilynhintaan maksullisia erikoisravintoloita lukuunottamatta. Ne jäivät nyt kokeilematta budjettini vuoksi. Laivan viihdepuolesta kerron seuraavassa jutussa.

 We also had few of our dinners at the Tides Dining Room, a la carte. There were always certain classics on the menu but otherwise it was changed daily. There was a good selection of meat, fish and a couple of vegetarian options too. The citrus- meringue pie was heavenly. The sweetness and freshness was just right on it. there was also good selection of sugar free and lighter options as well. After the main course there was always some performance at the Tides Dining Room. Below there’s a picture of one of them. The dining was included in the prize of the cruise, apart from the special restaurants. I didn’t test them this time due to my budget. I’ll tell more about the entertainment on board in my next post.




Näytetään 20160813_194405.jpg
Olipa hieno, tykkäsin!/ Really nice, I liked it

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa hyvälle nuo ruoka ja juoma asiat mitä nautit lomalla ja herkulliselle se myös jossa oli sitruuna marenkia :)

Mahoton reissaaja kirjoitti...


OKiitos kommentista, siellä oli monenlaisia herkkuja. Myös sokerittomia ja laktoosittomia löytyi.