tiistai 16. elokuuta 2016

Välimeren risteily, osa 1, lähtö ja alkufiilikset/ Mediterranean cruise, part 1, departure and starting vibes


Moikka taas! Nyt se on sitten ohi, palasin Välimeren risteilyltä sunnuntaina. Risteilyn aikana en voinut päivittää blogiani, en oikein ehtinyt ja netin käyttö laivalla oli todella kallista, noin 30 dollaria per päivä.  Mutta mistä sain idean ja miten alku sujui? Noin kaksi ja puoli vuotta sitten Palmuasemalle ilmestyi ensimmäinen Karibia-aiheinen juttu. Sen jälkeen sinne ilmestyi samasta aiheesta kymmenosainen juttusarja ja videokin.

 
Hi again! Now it's over then, I returned from the Mediterranean cruise on Sunday. During it I couldn’t update my blog as I really didn't have time and using the internet on board was real expensive, about 30 dollars per day. But where did I get the idea and how did the beginning go? About 2,5 years ago the first Caribbean related post was published at Palmuasema. Since then a 10 part series was published there, along with a video.

Luin jutut tarkasti ja katsoin videon. Pian haaveilin  niin paljon, ettei koulutehtävien teostakaan meinannut tulla mitään. Olin poissaoleva ja ajatukseni olivat Karibialla. Minulla oli tosi kova matkakuume, selkeä pahenemisvaihe!
Pian kysyinkin Matka-agenteilta tarjousta ja sanoin, että budjettini olisi 1500-1600 euroa per henkilö. Sieltä kerrottiin, että Karibialle en tuolla budjetilla pääsisi, mutta Välimerelle kyllä.

I carefully read the stories and watched the video. Soon I was dreaming so much my school work started to suffer. I was preoccupied and my thoughts were at the Caribbean. My travel fever was really bad and it was getting worse!
Not soon after I was asking for an offer from Matka-agentit. I said my budget would be 1500-1600 Euros per person. They said that budget wouldn’t quite be enough for the Caribbean but it would for the Pacific.


Sunnuntaina 7.8. oli sitten odotettu lähtöpäivä. Heräsin  neljältä aamulla ja taksi vei minut lentokentän kakkosterminaaliin. Aamulla piti vähän hoitaa työnantajan velvollisuuksia, joten syömään tai ostoksille emme ehtineet. Lento meni kuitenkin hyvin, vaikka viihdepuoleen Finnair olisi voinut panostaa vähän enemmän. Joku kevyt hömppäelokuva olisi sopinut hyvin, matka kesti kuitenkin kolme tuntia ja tuntui pitkästyttävältä. Roomaan saavuttuamme meillä oli taksikuljetus lentokentältä, etsimme hetken kuljettajaa. Hän oli hyvin ystävällinen ja ammattitaitoinen. Satamassa olimme yhden maissa ja laiva lähtisi viideltä. Mietimme, mitä tekisimme ennen sitä ja ajattelin jo mennä jätskille tai kahvilaan, mutta pian meidät ohjattiinkin lähtöselvitykseen.

On Sunday Aug. 8th was the long awaited departure date. I woke up at 4 am and a taxi took me to the terminal 2 of the airport. I had to take care of some employer duties so we didn’t have time for lunch or shopping. However, the flight went well, though Finnair could've made more effort on the entertainment during the flight. Some light film would've been nice as the flight lasted 3 hours and felt dull. When we arrived to Rome, we took a taxi to the harbor from the airport. We searched for the driver for a while. He was friendly and professional. We arrived to the harbor around 1 pm and the ship would embark at 5 pm. We were considering what to do before that and I thought I could have some ice-cream or go to a café but then we were escorted to the check-in.


Lähtöselvityspaikka oli iso ja jotenkin torimainen. Ruuhkaa oli ja se kesti pitkään. Meille annettiin terveyskyselyt, jossa kysyttiin, olinko sairastanut lähiaikoina tarttuvia tauteja, ripulia, flunssaa tai kurkkukipua. No kurkkuni tuntui vähän karhealta ja yskittikin, mutta sitä en tietenkään lomakkeeseen laittanut. Halusin päästä risteilylle, pikkuyskä ei minua estänyt!

 
The check-in was big and somehow market-like. It was overcrowded and took a long time. They gave us a health survey forms, in which they asked about if I’ve had any contagious deceases such as diarrhea, flu or throat pain. Well, my throat did feel a bit rough and I had a small cough but naturally I didn’t report it, I really wanted to get on the cruise, and I wasn’t gong to let a small cough to stop me!
Jewel of the seasHyttiin päästyämme jouduimme odottamaan tavaroitani aika kauan. Se oli harmillista, koska Turner-apuvälineeni tulo kesti ja kesti, minun piti päästä vessaan. Se ei onnistuisi ilman turneria yhden avustajan kanssa.
Onneksi Turneri tuli lopulta kuitenkin eikä vahinkoa käynyt. Invavessan lattia oli kuitenkin liukas ja vasemmalta puolelta puuttui kaide. Hytti oli tilava, varmaan kolme kertaa Siljan tai Vikingin vastaavaa suurempi.

After we got into our cabin, I had to wait quite a while for my luggage. It was a shame cause I needed my Turner-aid to get to the toilet as I couldn't do so without it and one assistant.
Luckily, the Turner eventually arrived and no damage was done. Still, the floor of the accessible toilet was slippery and there was no railing on the left side. The cabin was spacious, at least three times bigger than the similar cabins of Silja or Viking.


4 kommenttia:

Vaeltaja kirjoitti...

Wautsi miten upea ja isso hieno hytti sviitti teillä olikaan, mahtavaa! Mahtava reissu ollut todellakin. Mullekin kyllä kelpais tällanen reissaaminen ja on upeeta kun meet vaan ja mä kun tunnen sut niin suahan ei kyllä kovinkaan mikään estä eli kun päätät jonkin reissun niin se toteutuu ja hyvä niin.. harmittaa tietysti sun puolesta ne asiat jotka vaikuttavat ja estävät sua liikkumisen suhteen osallistumaan tai pääseen jonnekin,mutta hienoa kun keksit jonkin tilalle sit joku toinen mistä tykkäät.Nostan hattua sulle todella!

Vaeltaja kirjoitti...

Mahtavaa kun reissaat paljon ja tietysti mua harmittaa tosi paljon puolestasi kaikki ne mitä aina sillon tällön on tullu esteeks reissuissa kuten tälläkin ettet ole päässyt johonkin..mutta se on upeeta ja hyvä niin et löydät jonkin toisen asian ja jutun mitä teet jos esim.et pääse johonkin..kuten jalkahoidon jne.Nostan ns.hattua sulle ja mä kun tunnen sut hyvin niin tiedän sen ettet ole periksiantamaton ihminen vaan teet kaikkesi jotta jokin onnistuu ja lähet aina reissun päälle,mahtavaa!

Vaeltaja kirjoitti...

Onpas todella tilava ja upee hytti, hienoa ja hyvä kuva susta

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Oli upee hytti,siellä oli vaa aika tunkkanen ilma, parveketta kaipasin. Mut parvekehytti ois ollu satasen kalliimpi.