sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Iltapäivä Pasilan asemalla..


Moi taas!

Kesäni on alkanut mukavasti täällä Lauttasaaressa. Hellettä ja ulkokelejä on piisannut.
Olen ulkoillut päivittäin esimerkiksi kotini lähellä olevalla Lauttasaaren lähiliikuntapaikalla.

Muutama päivä sitten ystäväni Mira ilmoitti Facebookissa, että hän on tämän lauantain täällä Helsingissä. Mira asuu Tampereella. Hän oli menossa illalla konserttiin Hartwall Areenalle, mutta kaipasi seuraa klo 17.00-18.30 väliseksi ajaksi. Minulla ei ollut tuolloin menoja, joten ei muuta kuin lähijunalla Pasilaan. Junamatka meni hyvin. Meidän piti ensin käydä syömässä tai kahvilla Holiday Inn -hotellissa. Harmiksemme se on nyt remontissa ensi vuoden helmikuulle asti.


Muutenkin harmitti se, että Pasilan asema on nyt väliaikaisjärjestelyiden vuoksi kovin sekava. Vaikka asemalla lukikin opastekyltissä Esteetön kulku aseman kautta, jouduimme avustajani kanssa katsomaan todella tarkkaan mistä pääsemme ja etsimme hissiäkin pitkään. Asemalla ei näkynyt ainuttakaan konduktööriä, joka oli voinut neuvoa.  Kahvi -tai ruokapaikkoja siellä ei juurikaan ollut, vain yksi Subway ja R-kioski. Ohikulkijoidenkin tietämys on usein sattumanvaraista. Siksi Vr:n henkilökuntaa tarvittaisiin paikalle.

Kun asemalla kulkeminen on vaikeaa suomalaisellekin, ulkomaalaiset saattavat olla ihan pulassa.

Mutta Subwaykin oli vaikeasti löydettävissä. Niimpä menimme R-kioskille ja soimme jäätelöt kutosraiteen odotustilan penkeillä.

Tämä kaikki on vain väliaikaista. Pasilaan on tulossa iso kauppakeskus Tripla, kongressikeskus, monitoimiareena, hotelli ja asuntoja. Tripla on valmis vuonna 2022.
Ei kommentteja: