sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Maailma kylässä-festarit



Maailma kylässä - festarit järjestetään joka vuosi. Pääjärjestänä on kehitystyön asiantuntija- ja kattojärjestö Kepa ry. Festareiden ohjelma on monipuolinen.se liittyy usein kansainvälisyyteen, kestävään kehitykseen, globalisaation ja muihin vastaaviin teemoihin. Siellä voi tutustua monipuolisesti muidenkin kuin suositumpien matkailumaiden kulttuureihin.



.



Tänä vuonna kävin festareilla vain sunnuntaina, koska lauantaina oli muuta ohjelmaa.
Käyntini jäi vähän lyhyeksi, koska en muistanut varata käteistä rahaa ruokailuun. Se harmitti, myynnissä olisi ollut esimerkiksi vietnamilaisia ja afrikkalaisia herkkuja.

En myöskään ehtinyt kuuntelemaan Nellan esitystä, Miten kohtaat köyhyyden matkallasi? Sekin harmitti.

Mutta muuten oli antoisa festaripäivä. Kävimme Maailmanmatkaajien teltalla, missä kävijät saivat kirjoittaa lapulle tärkeimmät matkansa ja sijoittaa ne karttaan. Laitoin siihen Teneriffan ja Toscanan matkat sekä Välimeren risteilyn, olisin voinut kyllä lisätä muitakin.










Samalla teltalla esittäytyi Helinä Rautavaaran museo. Hän matkusti 1950 -luvulla paljon Euroopan ulkopuolisissa maissa, joten museokin on keskittynyt näihin kulttuureihin.








Teltalta löytyi myös matkatoimistojen liiton SMAL:n juliste, joka muistutti hyvin siitä, miksi matkatoimiston käyttäminen voi olla loistava ratkaisu ja mitä omatoimimatkailu asiakkaalta vaatii? Omatoimisuutta ja kielitaitoa, kykyä selvittää asioita itse. Kun varaat matkan toimistolta, sillä on velvollisuus neuvoa ja auttaa kaikissa käytännön asioissa ja ongelmatilanteissa.
Voin kokemuksesta sanoa, että on ihanaa saada hyvää palvelua.

Soittaessani matkatoimistoon minulta on usein kysytty, onko tämä vaihtoehto mieluinen vai katsommeko vielä jotain muuta?

Hyvä apu erityisesti niille, jotka ovat lähdössä ensimmäistä kertaa ulkomaille. Ja voit halutessasi kertoa toimistolle myös matkabudjettisi, niin he huomioivat sen. Näin olen itsekin usein tehnyt.

Tuttu matkatoimiston virkailija oppii tuntemaan asiakkaansa, eikä kaikkea tarvitse välttämättä selittää joka kerta uudestaan. Kun varaan esteettömän matkan Matka-Agenteilta tai Risteilykeskukselta, voin luottaa siihen, että homma toimii ja lomailu on rennompaa. Ne eivät ole aina halvimpia matkoja, mutta halvin vaihtoehto ei ole aina esteettömin!

Ei kommentteja: