sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Viihtyvyyden parantaminen lennoilla
Moikka!


Kävin ohjaajan kanssa kotini lähellä olevassa merenrantakahvilassa, kahvila Kasinonrannassa.
Tilauksen tehtyämme juttelimme kesäsuunnitelmistani. Jotenkin puhe kääntyi taas matkailuun.
Ohjaajani haaveili syys-tai kevätmatkasta, ehdottelin hänelle mielestäni hyviä kohteita.
Puhuimme myös lentoajoista. Kerroin, että Turkkiin lentää Helsingistä noin 3,5 tuntia, Teneriffalle 6,5-7 jne. Mietin myös viihtyvyyttä lennoilla. Kiitos kahvilareissusta Mirkalle!

Aina lennon lähtiessä asiakkaat toivotetaan tervetulleiksi lennoille ja heidän toivotaan viihtyvän.
Mielestäni viihtymiseen pitäisi panostaa enemmän. Lukekaa eteenpäin, niin kerron miksi.
Toscanaan mennessä lensin Roomaan. Lento kesti muistakaseni vain reilut 3 tuntia, mutta se tuntui todella pitkältä, kun ei ollut musiikkikuulokkeita eikä oikein muutakaan tekemistä.


Teneriffan lennoilla aika on kulunut aina  nopeasti, koska siellä näytetään elokuva ja joku piirretty. Kaukolennoilta tuttu henkilökohtainen viihdejärjestelmä sopisi kyllä hyvin myös sinne lennon pituuden vuoksi. Ehtisin hyvin katsoa muutaman elokuvan ja kuunnella musiikkia.

Myös ruokailu olisi yli viiden tunnin lennolla tarpeellinen. Vaikka usein käynkin lentokentän kahvilassa syömässä, otan usein jonkun nopean välipalan. Viiden tai kuuden tunnin päästä on jo nälkä. Koneesta ostettavat eväät ovat kalliita ja ainakin Finnairilla ne loppuvat usein.

Matka-avustajani on huomannnut saman asian.

En ymmärrä, miksi näin käy? Kyllähän Finnair tietää matkustajien määrän. Miksi asiaan ei ole varauduttu?

Viihdejärjestelmän käytön lisääminen tietysti maksaisi, mutta todennäköisesti toisi myös lisää asiakkaita. Ja todennäköisesti kaikki viihtyisivät paremmin, erityisesti lapset. Ehkä he eivät enää potkisi selkänojia niin paljon. Sitä voisi kokeilla ainakin Kanarian lennoilla.

Ei kommentteja: