maanantai 21. elokuuta 2017

Ajatuksia matkustusturvallisuudesta


Nyt varmaan moni pohtii matkustusturvallisuutta Turun tapahtumien jälkeen. Ymmärrän, että asia mietityttää ja matkalle lähtö saattaa jännittää tai jopa pelottaa. Itse en aio kuitenkaan pelätä sen enempää kuin aikaisemminkaan. Tilastojen mukaan vaarallisin paikka on oma koti.  Suurimmat matkailijoiden terveysriskit ovat liikenne ja alkoholi. Maalaisjärjellä pärjää pitkälle.

Alkoholin suhteen olen hyvin maltillinen käyttäjä. Otan siiderin tai ruokaviinin, joskus yhden Baileysin lisäksi, mutta siihen se sitten yleensä jääkin. Alkoholiton Pina colada on yhtä hyvää kuin alkoholia sisältävä. Jos haluan pitää juomatauon uidessa, otan jotain alkoholitonta juotavaa enkä mene huppelissa uimaan. Enkä tietenkään väsyneenä tai sairaana. Ennen uimista katsomme, että jalkapainot ja kellukkeet on kunnolla kiinnitetty. Tuula on mukanani joko altaassa tai altaan reunassa. Meressä uimistä olen vältellyt kovien aaltojen vuoksi.


Kerran tuli nautittua Toscanan allasbaarissa yksi liikaa, Tuula onneksi ymmärsi tilanteen ja nauroi päälle, käänsi mut varmuuden vuoksi kylkiasentoon.

 Pää täyteen-asennetta tai lärvien vetämistä en oikein ymmärrä, haluan muistaakin matkoista jotain.


Toimivien apuvälineiden käyttö lisää turvallisuuttaLentäminen on turvallisin matkustustapa, auto-onnettomuuteen joutuminen on paljon todennäköisempää.

Muutama vuosi sitten Tenerifffalle lähtiessäsi isoveljeni muistutti, älä polta ittees ja muista juoda, muutakin ku siideriä. Siinäpä hyvät ohjeet meille jokaiselle.Ja  siirroissa käytämme aina Turneria tai Returneria, ettei avustajan selkä revähdä eikä kipeydy.
Nautitaan reissuista eikä anneta liiallisen pelon estää matkustamista, turvallisuuteen voi vaikuttaapa
ljon myös omalla toiminnallaan. Ja muistakaa aina matkavakuutus, sekä itsellenne että avustajalle.
Jos matkustaa vähintään kaksi kertaa vuodessa, on jatkuva matkavakuutus kätevin ja paras vaihtoehto. Ja Lähitapiolan matkavakuutus on voimassa kaikilla maksimissaan kolme kuukautta kestävillä ulkomaan työ- ja lomamatkoilla, jotka alkavat Suomesta. Suomessakin se on voimassa silloin, kun vakuutettu on yli 50 kilometrin päässä kodistaan.Lähitapiolan tuoreesta selvityksestä ilmenee, että nuorilla aikuisilla vain 60 prosentilla on kertomansa mukaan matkavakuutus ulkomaille lähtiessä, kun keskimäärin 73 prosentilla suomalaisista on matkavakuutus lähtiessä ulkomaille. Hurja luku! Mitä pitäisi tehdä, että saisimme kaikki ulkomaille matkustavat ymmärtämään, kuinka tärkeä vakuutus on?

3 kommenttia:

Timppa kirjoitti...

Ja eiks matkavakuutus päde myös Suomessa, jos matkustaa yli 50 km?

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Moi! Kiitos kommentistasi! Muistaakseni näin on, mutta riippuu varmaan vakuutusyhtiöstä. Tarkistan asian Lähitapiolan osalta, omat vakuutukset siellä.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Moi! Kyllä asia on ainakin Lähitapiolan matkavakuutuksessa juuri niin. Muista yhtiöistä en osaa sanoa.