sunnuntai 6. elokuuta 2017

Oulaisten matka 21.-23.7.2017.


Pappani 90-v. juhlat pidettiin Oulaisten Törmänhovilla 21.-23.7. Lähdin sinne avustajani kanssa junalla perjantaina 21.7. puolenpäivän jälkeen.  Juna kulki nopeasti, koska se ei pysähtynyt ihan kaikilla Etelä-Suomen asemilla. Tällä kertaa Hämeenlinna ja Parkano jäivät välistä pois. a
Junan tunnelma oli aika leppoisa, kovin monia lastenrattaita ei tällä kertaa onneksi ollut. Kaksi vanhempaa rouvaa jutteli keskenään, toinen oli menossa Seinäjoelle tyttärensä luokse.

Tampereella kyytiin tuli muistaakseni 75-vuotias mies. Jonkun ajan päästä hän huomasi, että luen Sherlock Holmes-kirjaa ja kerroin, missä tarinassa olin menossa. Juttelimme aiheesta, aika meni oikein mukavasti. Sitten junaan tuli jäätelönmyyjä, ja mies kysyi? - Saanko tarjota sulle jäätelön?
Vastasin, että kiitos vaan, kyllähän se maistuu. - Matkaakin on vielä muutama tuntia jäljellä, ehdin hyvin syömäänkin sen. Kysyin sitten hiukan hämmästyneenä, mistä hyvästä moinen ystävällisyys?
Mies oli ventovieras, emme olleet aikasemmin tavanneet.

- No kun luet Sherlock Holmes -kirjaa, hän vastasi. -Oi ihanaa, meillähän on tässä löytynyt yhteinen intressi eli kiinnostuksen kohde, sanoin ja nyökkäsin.
Hän kertoi olevansa matkalla Kemiin pelaamaan Tuppi-nimistä korttipeliä. - Siellä on kaksipäiväinen turnaus, Vihannista tulevat Tuppibussilla paikalle.

Turnaus oli suosittu tapahtuma. Siitä ja bridge-pelistä jutellessa aika kului kuin siivillä, matka meni vähän liiankin nopeasti. Oli niin mukavaa, että olisin voinut mennä miehen mukana vaikka Kemiin tai Rovaniemelle. Lähtiessäni toivotin hyvää loppumatkaa ja turnausta.  Junamatka kesti viisi tuntia.

Oulaisten aseman hissi on uusittu äskettäin, se oli oikein hyvä. Muistaakseni tarkoitettu 8-10 henkilölle. Sähkärini mahtui siihen hyvin. Setäni Ilkka ja Ulla-serkku olivat asemalla vastassa. Menin Törmänhoville invataksilla, joka tuli paikalle sovittuun aikaan ja palveli ystävällisesti. Törmänhovin Päärakennuksen oven edessä oli luiska, esteetön huoneemme oli tilava.Henkilön Mahoton reissaaja kuva.


 Invavessa löytyi käytävältä. Sekin oli tilava, mutta sinne pääsin parhaiten peruuttamalla.


Televisiota huoneessa ei ollut, se löytyi olohuoneesta. Kohta ystävällinen emäntä tulikin kysymään, saitko telkan päälle. - Jääkaapissa on iltapalaksi voileipiä, hän muistutti.


Henkilön Mahoton reissaaja kuva.Törmänhovi on enemmän matkustajakoti kuin hotelli, puitteiltaan vaatimaton, mutta plussapuolena on kodikkuus, jota ei kaikista ketjuhotelleista löydä.

Iltapalan syötyämme menimme hetkeksi ulkoilemaan. Törmänhovin lähellä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Sen lähistöltä löytyy mm. perinnekeskus, jossa on vanha savusauna ja sepän paja.


Lauantana juhlissa katselimme diakuvia papan elämän varrelta ja lauloimme yhteislauluja.  Illalla nautimme virvokkeita ja makkaraa nuotiolla. Sukujuhla oli oikein onnistunut.

Ei kommentteja: