sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Viikonloppureissu Köpikseen varattu..Varasin eilen viikonloppureissun Köpikseen 6-8.10. Aamulento Finnairilla,. Sain idean, kun luin keväällä Mondon matkaopasta. Aion käydä ainakin Tivolissa, jos se on auki ja syödä voileipiä.
Kun pyörätuolia käyttävä ystäväni vielä kertoi löytävänsä sieltä luultavasti esteettömän airbnb-kohteen, innostuin todella.

Senjälkeen tuli vaihe, jolloin en pitkään aikaan oikein osannut päättää, minne menisin? Varaisinko sittenkin risteilyn? Freedom of the Seas-laiva kiinnosti kovasti. Se on hiukan uudempi kuin jewel of the seas ja siinä on 15 kantta, Jewelissä 13. Siellä järjestetään jääshow-esityksiä ja kuppikakkujen koristelukursseja.


 Homma tyssäsi hintoihin, tietysti. Viikon risteily parvekehytillä olisi maksanut kahdelta 2300 e + lennot ja mahdolliset invataksikuljetukset satamaan. Satamat ovat yleensä kaukana lentokentistä, jolloin invataksi on usein välttämätön. Se on monesti myös kallis, voi olla esim. 200 euroa per suunta etäisyyksistä riiippuen. Ja  sitten kun lähden Karibialle asti, haluaisin vähintään viikon risteilyn, koska pitkistä lennoista ja aikaerosta toipuminen vie aikansa.

Viikonloppu Kööpenhaminassa kuulostaa mukavalta siksikin, että tulee pidettyä kunnon tauko opinnäytetyöstä, joka ei kuitenkaan ole liian pitkä. Valmistujaismatkan pituudeksi haluaisin 10-12 päivää. Ja reissun hintakin oli hyvin kohtuullinen, majoitus kahdelle kaksi yötä + lennot 454 euroa.
Tietysti ruokailuihin, Tivoliin yms menee jonkun verran rahaa, mutta on tämä silti budjettireissu moniin muihin matkoihini verrattuna. Aion jatkossakin varata matkoja Ebookersilta ainakin välillä.
Kööpenhaminan etuna on myös lyhyt lento, lyhyelläkin matkalla ehtii tehdä monenlaista.

Myös hotelli Monte Carlo Alaniassa kiinnostaa kovasti. Tuo hotelli ja kaikki sen palvelut kiinnostaa kovasti. Seuraava matka onkin varmaan joko Karibian-risteily tai Alania. Sitä on avustajani Tuulakin usein kehunut ja olen joskus Matkaoppaat-ohjelmaa katsoessani miettinyt, millaista siellä on. Lämmintä ainakin ja tekemistä riittää.


Ei kommentteja: