sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Epävakaa sää lisää matkakuumetta


Moikka ja hyvää sunnuntaita!Aika epävakaista säätä on nyt ollut koko kesäkuun. Muutama lämmin päivä ja sitten taas sataa. Myös ensi viikon sääennusteet näyttävät Ilmatieteen laitoksen mukaan aika viileiltä. Useamman kerran on pyörinyt mielessä sanonta: Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Niimpä uudet matkavarauksetkin ovat jo olleet mielessä jonkun aikaa.

Enkä varmasti ole ainoa, joka ajattelee näin. Ylen uutisten mukaan kesällä 2014 valmismatkoissa oli iso myyntipiikki kylmän alkukesän vuoksi. https://yle.fi/uutiset/3-7332285. Esimerkiksi Apollomatkoilla myynti kasvoi tuolloin juhannuksena yli 200 %.


 On taas vähän ikävä Teneriffalle, Toscanakin houkuttaisi ja Thaimaakin. Odottelen myös kaverini kuulumisia Kööpenhaminan matkasta. Hän löysi sieltä airbnb:n kautta majoituksen, jonka pitäisi olla esteetön. Odotan edelleen myös lisätietoja Palmuaseman Karibian-risteilystä, se toteutuu varmaan loppuvuodesta 2018.
Matka-agenttien matkakalenterissa on nyt kaksi ohjattua Toscanan-matkaa, molemmat viikon pituisia. Se on minulle liian lyhyt aika, joten kysyn tarjousta 10 päivästä lokakuun lopulla.

Matkan pituutta mietittäessä kannattaa huomioida se, että lähtö-ja tulopäivä menevät aina matkustaessa. Ja vaikka lento Helsingistä Roomaan kestää  vaan 3 tuntia, bussimatka Roomasta Toscanaan kestää kaksi ja puoli tuntia. Viikon matkaan jää siis viisi kokonaista lomapäivää. Myös maaliskuun Teneriffan matkalaisista valtaosa oli sitä mieltä, että sopiva pituus matkalle olisi 10 päivää. Samaa sanoi kerran tuttu taksikuskikin, kun asiasta juttelimme.

Thaimaan-matkasta voisin pyytää tarjouksen, jossa ajankohta olisi helmikuussa tai helmi-maaliskuun vaihteessa, sen pituus voisi olla 12 päivää. Jos tulee valinnanvaikeus, teen päätöksen intuitiolla senhetkisen fiiliksen ja budjetin perusteella. Se sopii minulle, olen aika spontaani hetkessä eläjä muutenkin.

Sienna


Hotellihuoneen iso parveke


Toivon edelleen kommentteja tähän blogiin ja juttujen pituuteen liittyen. Kommentit voi jättää joko kommenttiboksiin tai Mahoton reissaaja Facebook-sivulle. Kaikki muukin palaute ja asiallinen kritiikikin on tervetullutta. Kiitos etukäteen!

Ei kommentteja: