sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Kesäilta Suomenlinnassa


Moi! Talossa, jossa asun on 21 vammaisten asuntoa. Vamlas-säätiön ohjaajat, jotka vastaavat avustuspalvelusta, käyvät myös asukkaiden kanssa kahvilla välillä. Myös johtajamme  saattaa osallistua kahvittelureissuille ja tapahtumiin. Jo viime viikolla hän kyseli, -Ootko kotona ens viikolla, mentäskö kahville? - Viikonlopuks lähen Oulaisiin, sanoin, - Arkipäiviä tarkotin, hän vastasi.
- No sit se varmaan onnistuu.

Torstaina olikin taas kahvi-ja teereissun aika, tai niin luulin. Johtajamme kertoi, että toinenkin asukas tulisi mukaan omasta toiveestaan,. Alkuun olimme hiukan epävarmoja sään suhteen, mutta lähdimme kuitenkin.

Suomenlinnaan pääsee helposti kauppatorin rannasta esteettömällä lautalla, siihen mahtuu kerralla useampikin sähkäri eli sähköpyörätuoli.
Oli ihanan lämmin ilta. Nautin hyvästä ruoasta ja myös Suomenlinnan panimon omasta siideristä.
Pääruoaksi söin ihanaa lohta kermaisella korvasienikastikkeella. Jälkiruuaksi otin lakumoussea vadelmakastikkeella. Mukanani ollut asukas otti burgerin ja
creme bruleen, sokeripintaisen kermaisen vanukkaan. Hänkin nautti ateriastaan.

 Illan motoksi muodostuikin Hyvä ruoka - parempi mieli.


Syötyämme ja nautittuamme koko rahan edestä, kysyin - Mites toi maksupuoli? - Se on hoidettu jo, mä halusin tarjota tän teille, kun ootte niin huipputyyppejä, talomme johtaja vastasi. Se kruunasi illan.


Ei kommentteja: