tiistai 11. heinäkuuta 2017

Huippuhieno Metsolat-kesäteatteri MikkelissäMoikka! Tiistaina 5.7.se sitten vihdoin koitti, odotettu kesäteatterireissu Mikkeliin. Joskus talvella Iltalehdessä tai Iltasanomissa oli ilmoitus, että Mikkelin kesäteatterissa menee tänä kesänä Metsolat -Urjanlinna! Tää on pakko nähä, ajattelin!,  Olen ollut kova Metsolat-fani jo pitkään,  noin 11- 12-vuotiaasta asti eli ainakin 22 vuotta. Olen myös Facebookin Metsolat-fanisivulla toisena ylläpitäjänä.

Lähdin n. 12.30 Onnibussilla matkaan. Pyörätuolin kiinnitysremmien laitto ja niiden irrottaminen Mikkelissä oli kuljettajalle haastavaa, muuten matka meni hyvin. Olimme perillä puoli neljän maissa. Ajoin sähkärillä matkakeskukselta Sokos hotelli Vaakunaan,sinne on matkaa  alle 500 metriä. Hotellin palvelu oli todella ystävällistä alusta lähtien. Ystävällinen yastaanottovirkailija tervehti ja antoi minulle paikallislehti Länsi-savon luettavaksi. Kerroin myös, että olemme menossa kesäteatterille invataksilla, vastaanottovirkailija lupasi hoitaa taksitilauksen. Sitten menimme hissillä kolmanteen kerrokseen, jossa oli varaamani invahuone. Varasin huoneen edullisella Kesädiili-tarjoushinnalla, se oli 85 euroa. Tuo summa kahden hengen huoneesta aamiaisella on mielestä ihan kohtuullinen ja kun pystyin maksamaan huoneen heti, en kovin kauaa miettinyt.
 Hotellin hissi oli muistaakseni tarkoitettu kuudelle tai kahdeksalle henkilölle. Se ei ollut kovin iso, mutta ihan riittävä omalle sähkärilleni. Kahta pyörätuolia siihen ei kuitenkaan olisi kerralla mahtunut.

Invahuoneemme oli oikein hyvä ja tilava. Siellä oli kaksi erillistä sänkyä.  Vessaan mennessä oli pieni kynnys, hyvin silti pärjättiin. Vessa ei ollut kovin iso, mutta pystyin käymään sieltä ja siellä oli tukevat kaiteet molemmilla puolilla.
Pikaisen huonetarkistuksen jälkeen menimme syömään hotellin ravintolaan. Alkoikin olla jo nälkä, koska olin syönyt ennen lähtöä vain aamupalan. Eväiden teko unohtui lähtökiireessä. Kysyin tarjoilijalta, oliko keittiöllä kiire, koska ruoka piti saada äkkiä ja ehtiä teatterille lippujen lunastukseen puoli kuudeksi. Hän  vastasi, että he pystyisivät valmistamaan grillipihvit kahdelle kymmenessä minuutissa. Se onnistui, pihvit olivat tosi hyviä.Syödessämme vastaanottovirkailija tuli kuitenkin pahoittelemaan sitä, että invataksi saataisiin vasta puoli kuudelta hakemaan meitä. - Voi ei, ajattelin, emme mitenkään ehtisi lunastaa lippuja ajoissa.

Onneksi ystävällinen tarjoilija pelasti tilanteen. - Mun äiti on töissä kesäteatterilla. Mä kerron sille, että tulette vähän myöhässä, niin saatte liput, hän auttoi.
Kiittelin häntä moneen kertaan, meillä oli tuuria huonosta invataksitilanteesta huolimatta. Oli tärkeää päästä teatterille, se oli tämän reissun idea ja tarkoitus.

 Teatterin pyörätuolipaikat olivat edessä, josta näki hyvin. Oli ihan mahtavaa, kun tuttu ja minulle tärkeä Metsoloiden tunnari alkoi soimaan. Kaikki kitaravälisoitotkin olivat samoja mitä sarjassakin. Muutenkin näytelmä oli aika musiikkipitoinen ja alkuperäissarjalle uskollinen. Se pohjautuu sarjan kahteenkymmeneen ensimmäiseen jaksoon. Dramaturgi Miisa Linden on koonnut esityksen Carl Mestertonin alkuperäisen käsikirjoituksen pohjalta. Tehtävä on ollut todella haastava, koska esityksen kesto on kaksi tuntia. On ollut pakko karsia paljon tapahtumia ja henkilöitä pois. Miisa onnistui kuitenkin tehtävässään hyvin. Metsoloiden lumo ja taika sekä hyvä tunnelma on säilynyt.


Näytelmän lopuksi 300 katsojaa lauloi Kainuun maakuntalaulua yhdessä. Kuulkaa korpeimme kuiskintaa, jylhien järvien loiskintaa.. Se oli mahtavaa!


Superhienon illan  loppuhuipennus oli kuitenkin se, kun sain käsikirjoittaja Carl Mestertonilta kukkakimpun. Kiitokseksi Metsolat-fanien hyväksi tehdystä työstä, hän vastasi.
Eihän faniryhmän apuylläpitäjänä toiminen edes tunnu työltä, mutta kyllä se mieltä lämmittää, kun saa arvostusta tekijöiltäkin!
2 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Hieno hyvä kirjoitus. Itsekin tykkään paljon Metsoloista. Mukavaa että sarjan 20 jaksosta on tehty näytelmä.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Kiitos palautteestasi! Niimpä, hyvä idea ja hieno toteutus! Toivottavasti joskus tulis jatkoa-osakin tohon näytelmään.