sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Wienin matka osa 3: Schlosshofin linna

 

Moikka!

 

 Sunnuntai 4.12. oli viimeinen päivä Wienin matkalla. Wietimme päivän Schlosshofin linnassa. Linnaretkellä oli mukana oman oppaamme lisäksi linnan oma opas. Linna oli tietysti iso ja hieno.Opas kertoi mm. joulukalenterien ja kuusten historiasta. Joulukuusi tuli Suomeen Saksasta. Tässä kuvakollaasissa näkyy mm. linnan aluekartta ja ja osa linnanpihasta.


Linnan ensimmäisessä huoneessa oli tosi hienot tapetit.

 


 

 

 

 

 

Opastettu kierros kesti reilun tunnin. Senjälkeen olikin ruokailun aika.  Lounaaseen sisältyi kolme ruokalajia, keitto, wieninleike ja sachertorttu. Se oli lounaassa parasta. Itävaltalaiset osaavat parhaiten jälkiruoat. Alkukeitossa oli omaan makuuni liikaa valkosipulia.

 

Kierroksen ja lounaan hintaa en tiedä, koska ne sisältyivät matkapakettiimme. Koko matka maksoi 990 e/henkilö lentoineen, majoituksineen ja ohjelmineen.

 


 

 

   Lounaan jälkeen menimme vielä hetkeksi katselemaan joulutoria ja sitten kotimatkalle. Kiitokset Virve-oppaalle hyvästä opastuksesta ja avusta myös lentokentällä. Itävallan lentokenttävirkailijat oli tylyjä, siksikin apu oli tarpeen. He osaavat englantia hyvin vähän.

 

Tänään huomasin, että Wienissä järjestetään myös pääsiäistori, sielläkin paljon ohjelmaa. Voisin lähteä joskus. Ohjelma löytyy netistä, Wien Easter market.

  

2 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Wienissa on useampi upea linna. Käytiin itse katsomassa muutamaa, mutta ei päädytty käymään missään linnojen sisällä. Tyydyttiin katselemaan ja ihailemaan linnoja ulkoapäin ja erityisesti ihailtiin linnojen upeita puutarhoja, joihin saimme kulumaan aina varsin paljon aikaa.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Hienolta näyttävät sieltki katottuna.

t Helena