perjantai 17. helmikuuta 2023

Matkamessut 2023

 Messulippu saatu Messukeskukselta

 Moikka!

 Oli ihanaa, että Matkamessut järjestettiin parin vuoden tauon jälkeen. Olin tänä vuonna messuilla neljänä päivänä. Koska olen matkailualan ammattilainen ja bloggaaja, pääsin messuille ilmaiseksi ammattilaispäivänä torstaina ja kolmena muuna päivänä. 


Messujen avajaisissa esiintyi mm. porilainen tanssiryhmä. Heillä oli hienot punaiset puvut.
Torstai oli ammattilaispäivä kiinnostavine luentoineen. Olin ylpeä itsestäni, jess!  
 
 
Torstaina ammattilaispäivänä ostin myös neljä lörtsyä kotona herkuteltavaksi. Lörtsytaikina on pullataikinan tyyppinen, ja lärtsyt ovat uppopaistettuja. Niitä saa sekä suolaisilla että makeilla täytteillä. Mustikkalörtsy on mielestäni paras ja raikas.
Lörtsyjen oston jälkeen kiertelin alueella vielä tunnin tai puolitoista.  Sitten lähdinkin jo hetkeksi kotiin valmistautumaan illan bloggaajabileisiin, jotka pidettiin hotelli Marskissa.  Hotelli oli esteetön, puhetta ja naurua riitti. Torstaipäivä oli aktiivinen ja tehokas, mutta myös ihana.

 

Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina olin messuilla lomafiiliksessä. Perjantai oli avustajan vapaapäivä, joten olin kahden ystävän kanssa.  Minua kiinnostivat eniten kotimaan kohteet, kylpylät ja pitkät risteilyt. 

 


 

 


 

Ystäväni tykkäsivät erityisesti Thaimaan osastosta. Se oli kyllä upea ja värikäs. Kuvan on ottanut Maria tai Jenna Lahikainen. Julkaisen sen heidän luvallaan.

Pääsin myös Tallinksiljan osastolla yhteiskuvaan Harri hylkeen kanssa. Tämäkin kuva on ystävieni Lahikaisten ottama.Messut herättivät monenlaisia ajatuksia. Parasta oli matkainspiraatio, asiantuntijaluennot ja esteettömyyskeskustelut firmojen kanssa. 
 
 


Se  harmitti, että joillakin isoilla matkailuyrityksillä ei ollut tänä vuonna messuosastoa ollenkaan. Esimerkiksi Aurinkomatkat ja Viking line puuttuivat messuilta. Toisaalta kävin Järvisydän-kylpylän osastolla superhyvän keskustelun esteettömyyden tärkeydestä.

Teemamaa Kreikkakin oli esillä aika vähän ja vaisusti, sen esteettömyydestä ei puhuttu mitään, vaikka Kreetalla on esteetön hotelli Eria Resort.

2 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Matkamessut oli tosiaan miellyttävä kokemus. Me käytiin paikalla torstaina ja lauantaina, kumpanakin päivänä oltiin koko päivä. Käytiin muuten järvisydämessä viime viikonloppuna. Todella mukava viikonloppu, ja Elämyshotellissa on esteettömiä huoneita ja ainakin osa ravintolaista on myös esteettömiä.

Mahoton reissaaja kirjoitti...Kiitos taas palautteestasi! Kyl meni messuviikonloppu nopeesti. Kiva kuulla, et esteettömiä huoneita löytyy.