perjantai 11. helmikuuta 2022

Urheilumuseo

Moikka. Kävin Urheilumuseossa tammikuun lopulla ystäväni Jarpin kanssa. Menomatkan kuljimme taksilla ja paluumatkan kävellen ensin Kamppiin, josta metrolla Lauttasaareen. Museo sijaitsee Olympiastadionilla Paavo Nurmen tiellä. Museo on tilava ja esteetön, palvelu on ystävällistä. Käytävät ovat leveät ja sähkärini mahtuu hissiin hyvin. Esteetön wc löytyy. Ykköskerroksessa on suuin osa näyttelyistä ja kakkosessa kokoelmat. Museo oli käymisen arvoinen, mutta luulimme sitä isommaksi. Varsinkin nostalgiasta tykkääville se tarjoaa kuitenkin tkiinnostavan aikamatkan urheiluhistoriaan. Löytyi tietoa Lasse Virenin juoksuista ja mitaleista, Heli Rantasen ja Seppo Rädyn Atlantan kisapaidat vuodelta -96, videopätkiä Matti Nykäsestä, tietoa maailmanennätyksistä jne. Muistui mieleen Helin kultaheitto Atlantan olympialaisissa-96, jolloin kävin viemässä hänelle Hämeenlinnan cp-yhdistyksen onnitteluadressin. Lammin kunta oli silloin hyvin esillä eri medioissa, radiossakin.
Museossa pohdittiin myös ilmastonmuutoksen vaikutusta talviurheiluun. Oli koskettavaa katsoa ja kuunnella urheilijoiden tarinoita aiheesta. Onneksi on perustettu Protect our winters-liike, joka suojelee talvia. Kelkkalaskettelussakin tarvitaan lunta ja pakkasta. UrheIlumuseon aukioloajat ja hinnat näette nettisivuilta, www.urheilumuseo.fi. Lapset ja museokortin omistajat pääsevät ilmaiseksi, muiltakin alle 20 euroa. Museo sopii mielestäni parhaiten yli 30-vuotiaille. Museon vierestä löytyy myös ravintola, josta saa ainakin lounasta. Hiihdolle ja jääkiekolle on omat museossa Lahdessa ja Tampereella.

2 kommenttia:

Marika / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Mietinkin, että onko museonäyttelyssä jotain kiinnostavaa näkökulmaa pelkkien tapahtumien kertomisen sijaan. Ja olihan siellä, ilmastonmuutoksen vaikutus urheiluun. Täydellinen sijainti tällä museolla. Itseäni kiinnostaisi samalla vierailla museon tornissa.

Mahoton reissaaja kirjoitti...Kiitos palautteestasi, sijainti on loistava.