perjantai 27. tammikuuta 2023

Wienin matka osa 2

 

Moikka!

 

Perjantaina 2.12. lähdin matkan ensimmäiselle joulutorille, joka oli Belvederen palatsin joulutori. Sää oli tuulinen ja räntää satoi.  Lämpötila oli nollassa tai yhden asteen miinuksella. Hyvä niin, talvikengät oli unohtuneet kotiin. Lauhan sään ansiosta pärjäsin hyvin ja matkan hintaan kuulunut kuuma hehkuviini eli gluhwein lämmitti myös. Ensin oppaamme kertoi kiinnostavia historiallisia faktoja ja sitten olikin kuumien juomien aika. Gluhwein-muki oli punainen ja tossun muotoinen. Minulle  kyllä maistuikin. Osa porukastamme otti punssia gluhweinin sijasta. Saimme valita kumman otamme.

Allaolevassa kuvassa matkakaverimme Hannun muki, mutta minulla oli samanlainen. Kuva on Hannun ottama. 

 

 

 

Minulla on kotonani muistona vuoden 2019 joulutorimatkalta sydämen muotoinen muki. Joulutori oli kiva, mutta liian pieni. Muutenkin tuntui, että joulutorit olivat suurempia ennen koronaa.Pikkuhiljaa sää alkoi viilentyä enemmän ja menimme hotellille syömään päivällistä. Kuuma alkukeitto lämmitti mukavasti. Pääruokaa en muista, mutta jälkiruuaksi otin marjaisen juustokakun.

 

 

 

 


Lauantaina kiertelimme Soilen kanssa Wienissä omin päin ilman opasta. Muuten kivaa, mutta ruokapaikan etsiminen kesti kauan, mutta lopulta löysimme hyvän pizza- ja kebabpaikan.2 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Niin olen itsekin ymmärtänyt, että joulutorit ja joulumarkkinat ovat koronan jälkeen olleet pienempiä. Luulen, että tulevina vuosina ne kuitenkin palautuvat koronaa edeltävälle tasolla. Ja toisaalta, ovat ne näin pienempinäkin ihan mukavia vierailukohteita.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Moi ja kiitos taas kommentistasi! Toivottavasti joulutorit laajentuvat koronaa edeltävälle tasolle.