perjantai 27. lokakuuta 2017

Reissuviikon kustannukset


Moi! Lupasin teille, että puhun matkaviikkoni kustannuksista. Köpiksen lennot ja hotellin varasin Ebookersilta 28.7. Löysin tarjouksen, jossa kahden hengen lennot ja majoitus kahdeksi yöksi maksoivat yhteensä 464 euroa. Kööpenhaminan 24h -metrolipun hintaa en muista, huonepalvelun ruuat  perjantaina maksoivat noin 16-22 e  per henkilö. Lauantain aamupala maksoi suurinpiirtein 16-18 e minulta ja saman verran Tuulalta. Sunnuntain aamupalatarvikkeet ostimme kaupasta. Niiden hintaa en enää muista.


Tukholman matkakustannuksiin vaikutti paljon se, että maksoin itse lennot, koulu hostellin ja kolmen päivän matkakortin, jolla saimme liikkua julkisilla rajattomasti. Lennot maksoivat  172 euroa per suunta ja henkilö eli noin 380 e kahdelle hengelle. Interhostelllin majoitushinnat löytyvät hostellin sivuilta. Googlatkaa Interhostel Tukholma, jos kiinnostaa.


Ruokailuja varten ostimme viikon ruoat Åhlensilta. Se on iso esteetön tavaratalo, siellä hyvät valikoimat. Iso  pastapussi maksoi tarjouksessa 5-7 kruunua, siitä saimme monta lounasta ja päivällistä. Matkoilla voi säästää ruokakuluissa paljon, kun tekee osan ruuista itse. Esimerkiksi pastat ovat helppoja ja nopeita, niitä pystyy helposti myös muuntelemaan.


Välillä voi tietysti mennä ulos syömään, käydä kahvilassa tai siiderillä. Kävin keskiviikko-iltana Tukholmassa syömässä Pong-Bufeessa syömässä ihania thaimaalaisia herkkuja.Loppuun vielä erään taksikuskin lausahdus: Kun kotona vähän pihistelee, voi reissussa ottaa rennommin.

Ei kommentteja: