sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Reissuviikko lähestyy


Moi! Ens perjantaina ois sitten lähtö Kööpenhaminaan viikonloppulomalle ja sitten Tukholmaan opintomatkalle. Ihanaa ihanaa! Köpikses meen Tivoliin ja vietän laatuaikaa Tuulan kanssa.
Majoitun Marriott Bella Sky -hotellissa ja käy ainakin Tivolissa Nyhavenin satama-alueella.
Tietysti myös syön hyvin,ja nautin reissusta. Sunnuntai-iltana kl 22.50 käyn pikaisesti kotona ja heti maanantaiaamuna jatkan matkaa Tukholmaan.

Opintomatkamme alkaa maanantaina kl 12 ja päättyy perjantaina samaan aikaan. Käymme ainakin Ruotsinsuomalaisten liitossa ja Tukholman yliopistossa sekä Kulturhusetilla. Itse ehdotin vierailukohteeksi kulttuuripainotteista Toimintakeskus Unikaa, toivottavasti saamme sovittua vierailun sinnekin. Voi olla, että käyn myös Abba museossa toisen kerran, sekin sopii kyllä! Ja ehkä Tukholman jazzfestivaaleillakin!


Alla muutama kuva Abba -museosta!

Toivon myös, että lentomme on sunnuntai-iltana ajoissa Helsingissä, jotta ehtisimme molemmat nukkua muutaman tunnin. Se olisi tärkeää, koska haluaisin olla pirteänä opintomatkalla ja osallistua ohjelmaan mahdollisimman paljon. Majoitumme esteettömässä hostellissa, jonka nimi on Interhostellet. Humak maksaa majoituksen, lennot ja ruokailut kustannan itse.Varatessani Köpiksen-matkaa en vielä tiennyt opintomatkasta ja pääsystäni sinne, enkä osannut silloin varautua siihen, että molemmat matkat olisivat peräkkäin. No, saanpahan tehokkaampaa hoitoa krooniseen matkakuumeseen, eihän yksi viikonloppu riitä mihinkään.

Kaikkien opiskelijoiden kannatttaa hyödyntää koulunsa tarjoamat mahdollisuudet opintomatkoihin ja opiskelijavaihtoihin. Ne ovat yleensä edullisia matkoja, tässäkin opintomatkassa lennot maksavat kahdelta hengeltä vajaa 400 €. Lisäksi tulevat tietysti ruoat, mahdolliset matkakortit yms. Silti opintomatka on usein huomattavasti halvempi kuin esimerkiksi matkatoimistosta varattu pakettimatka, koska opintomatkaan on yleensä saatu  ulkopuolista rahoitusta
Samalla kertyy opintopisteitä ja oppii paljon enemmän kuin koulussa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö olisi helpompaa jäädä jo valmiiksi Kööpenhaminaan ja matkustaa sieltä Tukholmaan? Varmaan lennoista saa sovittua.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Kiitos kommentstasi, ihan hyvä kysymys. Ton kun oisin tajunnu jo lentoja varatessa, enää en kyl viittis vaihtaa ja se maksaakin. Matkavakuutukseni on myös voimassa vain Suomesta lähtevillä matkoilla.

Elina kirjoitti...

Tuota matkavakuutusta mietin... Täytyyhän olla mahdollista, että samalla matkalla käy useammassa maassa. Onhan olemassa vaikka minkälaisia kiertomatkoja maailmanympärimatkoihin asti, ja niihinkin pitää saada matkavakuutus ilman että käy välillä Suomessa kääntymässä. Lentojen vaihto tosiaan maksaa ihan tuntuvasti halvimmilla lipuilla, joskus se ei ole mahdollista lainkaan. Kun lennettiin porukassa Köpikseen kesäkurssille Blue1:n halvimmilla lipuilla, yksi meistä osti vahingossa aikaisimman mahdollisen aamulennon, vaikka se ei olisi ollut lainkaan tarpeellista. Sivuston antamana "oletusvalintana" oli jostain syystä aina päivän ensimmäinen lento, eikä hän ollut huomannut vaihtaa sitä myöhempään. Tarkkana saa siis olla!

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Hyviä pointteja Elina, täytyy tarkistaa vakuutusasia.