perjantai 20. lokakuuta 2017

Hostellielämän plussat ja miinukset


Moi! Kuten jo aikaisemmin tämän blogin Facebook-sivulla sanoin, on hostellielämässä plussia ja miinuksia, enemmän miinuksia, ainakin Tukholman Interhostellissa. Yövyin siellä neljä yötä, 9.-13.10 maanantaista perjantaihin. Plussaa oli ruokien jakaminen ja yhdessäolo muiden humakkilaisten kanssa, opiskelijoiden ja lehtoreiden. Yhtenä iltana katsoimme esimerkiksi Kummelin ruotsinkielisen Musavisa-sketsin ja Hundkarusellen-sketsin yhdessä. Minulla oli tosi hauskaa.Ilmapiiri ja yleistunnelma oli tosi hyvä koko matkan ajan. Juttelimme myös suomenruotsin ja riikinruotsin eroista. Kaikki auttoivat toisiaan, tyhmiä kysymyksiä ei ollut. Matkan loppuminen tuntui hiukan haikealta.

Miinuspuolia oli esteellisyys, huono sänky, jatkuva kova meteli ja oman rauhan puute. Viime postauksen hostellikuvasta näitte, kuinka ahdas Interhostellin  huone oli. Sinne meneminen oli hankalaa. En halunnut päiväunille, koska sänky oli niin surkea. Yhteistilassa telkkari pauhasi jatkuvasti aika kovalla. Huomautin kyllä asiasta, mutta kukaan ei reagoinut. Nukuin joka yö korvatulppien kanssa, koska meteli oli niin kova. Vessa oli yhteiskäytössä, sen lattia oli usein todella epäsiisti. Kaikki asiakkaat eivät halunneet siivota jälkiään.


Ymmärrän sen, että opintomatkan majoituksen on oltava mahdollisimman halpa. Meille oli kuitenkin luvattu hostellista esteetön huone, joka kuitenkin osoittautui esteelliseksi, ainakin sähkärillä liikkuvalle. Manuaalituolilla siellä olisi ehkä pärjännyt vähän paremmin.

Laitan nyt huoneen kuvan vielä tähänkin, siltä varalta että kaikki eivät ole lukeneet edellistä tekstiäni.


Olisin myös toivonut perussiisteyttä ja muilta asiakkailta toisten huomioonottamista.
Näin hostelli olisi kaikille viihtyisämpi. Itse jaksoin olla siellä neljä yötä, en yhtään enempää.
Ilmeisesti yksi pistorasia oli rikki, koska sähkäri ei latautunut kunnolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Jouduin jättämään taidemuseovierailun väliin. Seuraavana päivänä latasimme sitä eri pistorasiassa, onneksi asia korjaantui.


Keskiviikkona kävimme historiallisessa etnografisessa museossa, josta löytyi erilaisia teema-alueita, Esimerkiksi afrikkalainen. japanilainen ja arktinen, ja myös  museodisco.


Ilta oli vapaa, joten söimme thaimaalaisia herkkuja Pong Bufeessa ja shoppailimme uusia vaatteita.
Ruoka on aivan ihanaa, noutopöydästä saa syödä niin paljon kuin jaksaa, suosittelen!

Loppuun vielä yksi vinkki: Kokemukseni mukaan invahuoneita löytyy parhaiten kolmen, neljän ja viiden tähden hotelleista. Jos aiotte yöpyä hostellissa, selvittäkää esteettömyys tarkkaan ja katsokaa valokuvia huoneista ennen majoittumista. Kaikki ei aina ole välttämättä sitä, miltä näyttää.
Linkki Youtube-videoon, pahoittelen huonoa kuvanlaatua:: https://www.youtube.com/watch?v=r_3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kivasta kirjoituksesta, onko sinulla jo YouTube-kanava?

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Kiva ku tykkäsit. Eipä ole vielä kanavaa, mut yks video on. Kerron siinä tästä Interhostellista, josta puhun tässä tekstissäkin.Se löytyy Youtubesta nimellä Helena 35.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Tässä video: https://www.youtube.com/watch?v=r_R-rr_LWJE&feature=share