maanantai 9. lokakuuta 2017

Viikonloppu kööpenhaminassa

Moikka taas! Lähdin aamulennolla ja olin perillä noin 8.15. Lentokentällä noinodottelimme taksia noin 20 minuuttia ja sitten mentiin Bella sky hotelliin. Se on tosi hieno neljän tähden hotelli köpiksen keskustassa. Ainoa ongelma huoneeseen siirtymisessä oli se, että sinne piti mennä kahdella hissillä. Ensin yhdellä ykköskerrokseen ja toisella viidenteentoista. Huone oli kuitenkin hieno ja tilava.

Sinne tultuamme olimme molemmat aika väsyneitä. Meinasin nukahtaa jo koneeseen, koska olin herännyt  neljän aikaan aamulla. Teen juominen piristi vähän. Emme jaksaneet lähteä kauppaan tai ravintolaan, onneksi hotellissa oli huonepalvelu. Tilasin sienipastan ja Tuula otti hampurilaisen.
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi,  kumpikaan ei jäänyt nälkäiseksi.
Ruokailun jälkeen menimme tutkimaan lähiympäristöä ja ulkoilemaan. Päivä oli tuulinen, mutta ei satanut. Takki oli kuitenkin tarpeellinen. Pääsin ihan mukavasti liikkumaan sähkärillä, katukynnyksiä oli, mutta myös madalluksia löytyi hyvin. Ostimme metrokortit vuorokaudeksi. Päätin, että lauantaiksi menisimme kiertelemään Nyhavenille. Se kiinnosti minua aika paljon siksi, että Juha Vainio mainitsee sen laulussaan Ei ole Kööpenhamina kuin ennen. Laulussa hän muistelee nostalgisesti nuorena tehtyjä Köpiksen-reissuja ja palaa sinne vanhempana uudelleen, todeten että moni asia on muuttunut niistä ajoista. 


Valitettavasti lauantai oli tosi kylmä, oli kova tuuli ja kaatosade. Nyhaven on viihtyisä, mutta kyllähän sää hiukan latisti tunnelmaa. Monet siellä olevat kahvilat ja ravintolat ovat ulkokahviloita.
Kylmyys tuntui vilteistä huolimatta. Onneksi pääsimme käynnin jälkeen hotellin lämpimään suihkuun.

Hotellin aulabaarissa tee tarjoiltiin isolta, hienolta pannulta. Siinä oli varmaan puoli litraa teetä.


Jos tilaatte Smörrebrödiä, tilatkaa kerralla useampi. Leivät ovat pieniä, alkupalan kokoisia. 
Aikuinen ei yhdestä tule täyteen. Vaikka tilasimme lisukkeeksi ranskalaiset, silti jäi nälkä.


Leivät ovat vaan aika kalliita, 13-15 e kappale. Ja itse sain omani ilman leipää, kun sanoin, ei sipulia.
Ei kommentteja: