tiistai 17. lokakuuta 2023

Helsingin kansainväliset suurmarkkinat

 

Moikka!


Sain vinkin kansainvälisistä suurmarkkinoista asumispalveluyksikköni ohjaajalta. Hän kertoi, että australialainen myyjä myi siellä kenguruburgereita. Ohhoh! Ihan niin rohkea en nyt ollut, mutta herkkuja tuli maistettua ja ostettua kotiinkin. Markkinoilla oli kymmeniä kauppiaita yli 30 maasta. 

Markkinoille oli helppo mennä, koska markkina-alue oli Helsingin yliopiston metroaseman vieressä. Oli hiukan viileää mutta poutaista eli sääkin suosi. Teemana oli tänä vuonna Makujen maailma, kuulosti mielenkiintoiselta.



 

Markkinoilla olikin paljon eri maiden ruokakojuja, kenguruburgereiden lisäksi esim. thaimaalaista, marokkolaista taginea lammas- ja kasvisversioina, saksalaisia rinkeleitä eli pretzeleitä, hollantilaista ja amerikkalaista ruokaa jne. Suomalaisesta ruoasta mukana oli ainakin poroa ja muikkuja. 





Pretzeleitä oli erilaisia, itse ostin juustoisen. Ne olivat lämpimiä ja niin isoja, että minulle riitti yksi.

 



 

 

Ruokaa valitessa iski valinnanvaikeus. Mietin taginea, mutta siitä oli tarjolla vain lammas- ja kasvisversiot.  Thaimaalaisten ruokien annoskuvat ei oikein houkutelleet. Ihminen syö myös silmillään.

Maun lisäksi on tärkeää muistaa myös kaunis esillepano.

Mutta makeat herkut sitäkin enemmän. Oli lettuja hillolla ja spesiaaliherkuilla, mm. kinuskilla ja suolapähkinöillä. Oli erimakuisia ranskalaisia nugaita, mm. vadelma -ja suolaisia nugaita sekä Belgian vohveleita.













 

 


 Aion mennä markkinoille uudestaan ensi vuonnakin, suosittelen teillekin!


 

 

2 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Tämä on tosiaan hauska tapahtuma, joka kiertää Suomen eri kuapungeissa, joten monilla on mahdollisuus osallistua. Me ollaan käyty vuosittain monena peräkkäisenä vuonna. Ehkä oivoisi vuosittain enemmän vaihtelua, mutta aina on siltti löyynyt uutta maisteltavaa!

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Kiitos taas kommentistasi! PAjulahti on tosi kiva, monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja aika esteetönkin.