torstai 26. lokakuuta 2023

Syksyinen luontoliikuntapäivä Pajulahdessa

 

Moikka!

 

Luontoliikunnan kokeilupäivä pidettiin Nastolassa Pajulahdessa 30.9. Nastola kuuluu nykyään Lahteen, sinne on Lahden keskustasta noin 20 kilometriä. Säätiedotuksessa tuolle lauantaille luvattiin Lahden seudulle sadetta. Päätin osallistua päivään siitä huolimatta, koska ohjelmassa oli esimerkiksi melontaa ja muuta luonnossa liikkumista. Lähdin aamulla n. 7.30 juna-asemalle, Pajulahdessa olimme reilun tunnin päästä.

Ja päivä olikin aluksi sateinen, onneksi otin sadeviitan mukaan.  Vettä tuli aamupäivällä ihan reilusti, melkein kaatamalla. Onneksi sää poutaantui puoleenpäivään mennessä. Iltapäivällä lounaan jälkeen oli aurinkoisempaa.

 

 







Sään kanssa kävi hyvä tuuri myös tuulen suhteen. Iso-Kukkasen järven tuuli vähän, mutta ei onneksi myrskynnyt. Pääsin melomaan, se oli minulle päivän tärkein ohjelma.

Ajoin ensin sähkärillä rantaan kanoottien lähelle. Avustajat laittoivat pelastusliivit päälle ja nostoliinan pyllyn alle. Nosturilla pääsin turvallisesti kanoottiin.

 



Melonnassa auttoivat myös SPR:n Nastolan osaston vapaaehtoiset ja Adventuriston Risto. Kiitos heille! Adventuristo järjestää melontaa ja luontoelämyksiä myös vammaisille.

 Itse istuin kanootissa ja nautin. Omat käsivoimani ja kehonhallinta eivät riitä melomiseen. Kokeilin kahdeksanvuotiaana ja meinasin tehdä eskimokäännöksen. 

 


 


Melonnan jälkeen kokeilin Joelette-maastokärryä. Se toimii niin, että istun kärryssä ja avustajat toimivat ns. vetohevosina edessä kävellen. Lisätietoja saa www.kvtl.fi/malike.

 

 


Lopuksi tunnustelin aistirastilla pussissa olevia luonnonmateriaaleja, sammalta ja risuja sekä tutustuin luontoretkiyrittäjiin. Ihanaa, että niin moni yrittäjä panostaa vammaisten luontoretkiin. Olemme potentiaalisia asiakkaita!


Yhdellä aistirastin pisteellä maistelin hunajan makuista voikukkasiirappia, joka on täysin vegaanista! Junassa väsytti! Oli kiva päivä


1 kommentti:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Me ei olla käyty ikinä Pajulahdessa. Pajulahti kuitenkin kiinnostaisi, ja paikka tosiaan kuulostaa sellaiselta, että kivaa tekemistä on paljon. Täytyy ensi vuonna yrittää viimein ehtiä käymään.