torstai 5. lokakuuta 2023

Esteetön taideretki Espoon uusille metroasemille

 

 Moi taas!


Kävin lauantaina 16.9. esteettömällä Taidetta ja tekniikkaa -metroretkellä tutustumassa Espoon uusiin metroasemiin, niiden arkkitehtuuriin, taiteeseen ja tekniikkaan. Palmuasemalla mainostettiin retkeä, kiitos vinkistä Sanna! Retken järjestäjänä toimi Evenio Tours ja Trails, joka järjestää mm. erilaisia päiväretkiä pääkaupunkiseudulla ja muuallakin. Retkellä oppaana toimi Evenio Oy:n toimitusjohtaja Petra Vairimaa.

Tällä retkellä kävimme viidellä uudehkolla Espoon metroasemalla. Aloitimme Kivenlahden metroasemalta noin kello 12 viiden hengen porukalla. Kivenlahdesta menimme Espoonlahteen, Soukkaan, Kaitaalle ja viimeinen asema oli Finnoo.

 Ryhmäkoko olikin juuri sopiva metroilla liikkumista ja asemien kiertelyä ajatellen. Se oli kiva huomata, miten metroasemilla oleva taide liittyi usein lähellä oleviin palveluihin ja luontoon. Retkellä puhuttiin myös asemien turvallisuudesta ja tekniikasta. Puhun tässä tekstissä  taiteesta, koska se kiinnostaa minua eniten enkä muistakaan kaikkia teknisiä yksityiskohtia.

Espoonlahden metroaseman taide on saanut inspiraatiota Espoonlahden uimahallista.

 


 



 

Myös muiden asemien ulkopuolinen taide ja estetiikka teki vaikutuksen, erityisesti Soukan.

 


 

 

Mutta olivat Kaitaa ja Finnookin hienoja. Ja retki kokonaisuutena! Kesti puolitoista tuntia ja maksoi 15 euroa. Pääsin tosi hyvin liikkumaan, loistava kokonaisuus. Kiitos oppaamme Petralle ja porukalle valokuvausavusta. 



 Kaitaa





Finnoo







1 kommentti:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

On muuten ylipäätään tyylikkäästi toteutettu nämä uudet metroasemat. Jos aiemmin metro oli pelkästään siirtymiseen, niin nyt nämä asemat ovat käymisenarvoisia ihan isessäänkin!