lauantai 25. huhtikuuta 2020

Ajatuksia maata pitkin matkailusta ja matkailun rajoittamisesta


Moikka!

Eräs matkabloggaaja oli linkittänyt Twitteriin Hesarissa olevan kirjoituksen, jonka otsikkona oli En lopeta lentämistä ennen kuin on pakko.

Teki mieli kommentoida, en minäkään. Mikä lentomatkailun rajoittamisessa tai lentolakossa sitten ärsyttää? Miksi se tuntuu vaikealta?

Siihen on monta syytä. Ensinnäkin, matkailu on minulle todella rakas harrastus ja kohta myös ammatti. Toivottavasti saan matkailualalta myös töitä.

Kaipaan marraskuussa kaamosta karkuun Teneriffalle tai muualle lämpimään, sinne on vaikeaa ja hidastakin mennä autolla tai bussilla. Kaukokohteista puhumattakaan.


Olen kiertänyt bussilla Eurooppaa 2003, menimme Suomesta Ruotsin ja Tanskan kautta Brysseliin asti, ja kävimme myös Saksassa, Hollannissa ja Englannissa. Reissun pituus oli 15 tai 16 päivää, eli reilut kaksi viikkoa. Ihan hauskaa, mutta välillä myös  puuduttavan tylsää, vaikka käytössämme oli ilmastoitu ja viihtyisä bussi. Reissun ajankohta oli elokuu ja Euroopassa lomaruuhkat pahimmillaan.

Kerran bussikuski ajoi yhden päivän aikana 600 kilometriä Kölnistä Berliiniin. Se oli rankka päivä.


Palveluihin panostaminen bussi-ja junamatkoilla

Jotta pitkistä matkoista  ja ulkomaanmatkoista bussilla ja junalla tulisi houkuttelevampia, esteettömyyteen, palveluihin ja viihtyvyyteen pitäisi panostaa enemmän.


Juniin enemmän tilaa ja pyörätuolipaikkoja. Ravintolavaunut esteettömiksi ja niihin suurempi ruokavalikoima. Tai luksusjunamatkoja, joissa tarjoilija kysyy:- Mitä rouva/ neiti haluaa ruokajuomaksi? Ja samantyyppiset viihdejärjestelmät kun kaukolennoilla on. Sais kyllä viihdejärjestelmät ja ruokatarjoilu olla Kanarian koneissakin.

Kai matkailustakin voi tulla riippuvaiseksi. Kaipaa lisää elämyksiä ja sitä euforista tunnetta, jonka siitä saa.














Myönnän tosin, etten saa juna-tai bussiasemalle menosta samaa euforiaa kuin mennessäni lentokentälle tai risteilylle. Tosin koen euforiaa myös tapahtumissa ja festareilla, harmi kun nekin on nyt kesä- ja heinäkuulta peruttu.


Voisin kokeilla Euroopan bussimatkaa, jos matkalla ajettaisiin max. 300 kilometriä per päivä ja bussissa olisi karaokemahdollisuus sekä mahdollisuus katsoa dvd-elokuvia.




2 kommenttia:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Minusta esteettömyysasioihin kiinnitetään koko ajan enemmän huomiota - ja hyvä niin. Itse uskon junamatkailun lisääntymiseen. Junat tulevat kehittymään ja nopeutumaan entisestään ja juna voi tulevaisuudessa olla entistä parempi matkustusvaihto. Esimerkiksi luotijunat tulevat mieleen.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Moi Mikko ja kiitos palautteestasi! Toivottavasti näin on. Liian usein vr vaan vetoaa tilanpuutteeseen junien esteettömyysasioissa, kun keskustelen asioista heidän kanssaan.