keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Supermessut Tampereella 13.4.


Yhteistyössä Tampereen Supermessut

Moikka taas!

Pääsin bloggaajapassilla Tampereen Supermessuille. Sain passin perjantaille ja lauantaille, mutta olin messuilla vain lauantaina aikatauluni ja ohjelman kiinnostavuuden vuoksi.







Saavuin messuille yhdentoista maissa. Tulin junalla ja invataksilla.  Kävin ensin nopeasti piha,-puutarha ja koti- osastolla, jossa oli erilaisia kevätkukkia - ja -kasveja.
Sieltä löytyi mm.Suomen Ruususeuran osasto. Vierekkäisellä osastolla oli maistiaisina ja myytävänä kotimaisia hilloja ja Ruoveden herkun tuotteita, esimerksi konjakki- ja hunajasinappeja.














Aika pian menin a-hallin läpi e-halliin, jossa esiteltiin kotimaan matkailua. Esillä olivat tietysti Tampereen lähialueet, Hämeenlinna, Hamina, Rauma, Vesilahti ja Imatran kylpylä.

Rauma ja Imatran kylpylä kyllä kiinnostaisivatkin. Kysyin invahuoneiden määrää kylpylän työntekijältä ja hän vastasi, että niitä on useampia, ainakin kymmenkunta. Hieno juttu!

Haminassa voisin käydä Meripäivien yhteydessä. Siellä on nyt tulossa uusi historiafestivaali heinäkussa ja kesällä 2020 myös Tattoossa.








Vesilahden osastolla oli hieno iso vene.








Kävin kyllä katsomassa Platta-levytapahtumaakin ja kirjoja, en löytänyt ostettavaa. Yksi päivä riitti hyvin messujen kiertämiseen. Messut olivat kokonaisuutena ihan hyvät, mutta ensi vuuonna kotimaan matkailu voisi olla laajemmin esillä. Yksi päivä riitti hyvin näille messuille. Kokonaiselämys jäi nyt hiukan valjuksi, jotain siitä puuttui.

 Kyseessä voi olla sekin, että maamme matkailuyrittäjät ovat usein turhan vaatimattomia. Omaa osaamista, palveluita ja tuotteita pitäisi hehkuttaa täysillä ja olla ylpeitä niistä. Lisää toiminnallisuutta ja elämyksellisyyttäkin myös kaipaisin.

 Pirkkahalli on hyvä messupaikka, siellä on tilaa kulkea sähkärillä, mutta invavessat vois olla isompia. Turnerin käyttö herätti paljon kysymyksiä messuilla, ihmiset olivat kiinnostuneita siitä.





Kesällä on pakko päästä katsomaan Hämeenlinnan kesäteatterin esitys Junnu - sellaista elämä on.

Ei kommentteja: