perjantai 12. huhtikuuta 2019

Riika vaihtui Visbyyn?


Moikka taas!


Ei aina käy niin kuin haaveillaan, ei matkojen suunnittelussakaan. Näin TallinkSiljan sivuilla Silja mainoksen Helsinki-Riika vappuristeilystä. Silja Europa lähtee vappuaattona 30.4. Länsiterminaalista kohti Riikaa. Innostuin ajatuksesta heti. En  ole vielä käynyt Riikassa, mutta kaipasin jotain erilaista tavallisten Tukholman ja Tallinnan-risteilyjen sijasta.


En ole vappuihmisiä, joten voisin hyvin viettää vapunaaton - ja päivän ulkomailla. Simaa ja munkkeja saa laivaltakin. Niimpä kerroin ideani ensin Tuulalle. Hän ei vielä osannut sanoa vapunaaton työvuoroistaan. Soilella oli vapaata ja hänelle risteily olisi sopinut.

Innostuneena päätin kysellä Facebookin Esteetön matkailu-ryhmän jäseniltä, miten Riikassa pääsee liikkumaan sähkärillä. Sain kyselyyni kuusi vastausta, Riikassa pärjäisi manuaalilla jotenkuten avustajan kanssa, sähkärillä ei ollenkaan.Tämä on pettymys ja tosi ikävää kuultavaa. En pysty kelaamaan ulkona enkä paljoa sisälläkään, joten manuaalituolissa olen täysin autettava. Eikä Silja Europallakaan ollut enää invahyttejä vapaana. Paska juttu!

Laitan tähän muutaman vuoden takaisen Ateena-kuvan kuvaamaan fiiliksiäni.
Sen takia jätän nyt Riikan väliin, jotta en olisi toista kertaa kuvan osoittamassa tilanteessa.

Näkövammaisia varten kerron, että kyseessä on siis pattitilanne, en pääse liikkumaan mihinkään suuntaan.

Kiitos kuitenkin Elina Mäkikunnakselle, kun vinkkasit Visbyn risteilystä. Se lieventää Riikasta aiheutunutta pettymystä. Visbyyn lähden varmaan Tuulan kanssa elokuussa.

Visby on kuulemma parhaimmillaan alkukesästä kukkaloiston aikaan, mutta en välttämättä pääse sinne silloin.

Antakaa vinkkejä hyvistä vappu- ja pääsiäistapahtumista, otan niitä vastaan mielelläni.


p.s. Valitettavasti Visbynkin risteily osoittautui nyt hiukan liian kalliiksi. Katsoin tänään hintoja Tallinksiljan sivuilta. Kahden yön risteily a-luokan invahytissä olisi maksanut 650 euroa kahdelta hengeltä, se on todella kallis, vaikka tuohon sisältyvät myös ateriapaketit.

Valitettavasti en voi käyttää Clubone -pisteitäni tuohon risteilyyn eikä minulla ole nyt lahjakorttiakaan, joten näillä näkymin tuo risteily jää nyt tältä vuodelta kokematta.


Ei kommentteja: