maanantai 8. huhtikuuta 2019

Scandic Kemi 30.-31.3.


Moikka!


Lähdimme avustajani Soilen kanssa junalla Kemiin klo 6.24. Heräsin noin neljän aikaan aamulla, joten matka meni puoliksi torkkuen. Nukkumaan en junassa pystynyt lasten äänien vuoksi. Joskus olisi kiva valita paikkansa junassa vapaasti, vaikka lapsista pidänkin.

No, onneksi olin varannut matkaevästä mukaan, se piristi vähän. Junamatka Ouluun kesti reilut kuusi tuntia, siellä vaihdoimme Kemiin menevään junaan. Matka Oulusta Kemiin kesti tunnin.

Kemin rautatieasemalla odotti etukäteen tilattu invataksi. Rautatieasemalta Scandiciin on vain puolitoista kilometriä, mutta Returneria ei voi kuljettaa lumessa enkä ollut käynyt Kemissä aiemmin, jotin menin hotelliin taksilla.

Hotelli oli sisustukseltaan tummahko ja hiukan vanhanaikaisen näköinen ja vanha se onkin, rakennettu vuonna 1982. Siellä on vain yksi esteetön huone.

Luulin ensin, että minulle oli varattu tuo esteetön huone, mutta valitettavasti se olikin tavallinen.

Ensivaikutelma huoneesta oli, että se on hiukan ahdas sähkärille mutta muuten hyvä.

tavallinen Standard-huone Kemin Scandicissa Suurin pettymys oli huoneen vessa.  Soilekin oli selvästi harmissaan asiasta. - Miten ihmeessä sä pystyt käyttämään tätä vessaa Returnerilla? Kurkkasin vessaan, tajusin ettei käyttö onnistuisi mitenkään. Se oli aivan liian pieni Returnerille.
Hotellin aula


Käytimme lauantaina päivällä yleisten tilojen vessaa. Se oli onneksi parempi ja isompi kuin huoneeni vessa, mutta pönttö oli sielläkin kovin matalalla. Sain ponnistettua itseni sieltä ylös, onneksi minulla on ihan hyvä peruskunto. Illalla tajusimme, että huoneemme oli aivan kuuma nukkumiseen. Olisi pitänyt jättää ikkuna auki alkuillasta. Loppuillasta Soile yritti etsiä tuuletusta, mutta sitä ei löytynyt.

Otin kyllä sukat ja yöpaidan pois, huone oli silti liian kuuma. Sain respalta hyvitykseksi lauantain kahvit, teet ja voileivät ilmaiseksi, se oli hyvä.

Parasta tällä reissulla oli cp-päivien ohjelma ja yleistunnelma. Nuorten työpajassa juttelin muiden nuorten kanssa työllistymis- ja opiskelukokemuksista. Kaksi sosiaalityöntekijää kertoi, mitä he ovat tehneet näiden asioiden parantamiseksi Meri-Lapissa, kuulosti lupaavalta.

Iltajuhla oli hieno. Sambaryhmä ja huippuhyvä bändi esiintyivät. Lumilinnaan en valitettavasti nyt ehtinyt. Työpajan jälkeen tapasin muutaman tutun ja sitten piti jo valmistautua iltajuhliin.


Sunnuntaina lähdin onnellisenä mutta puolikuntoisena kotiin, oksensin yöllä kuusi kertaa. En tiedä mistä johtui. Ruoka oli hyvää, ei liian rasvaista. En ollut syönyt sitrushedelmiä tai muuta närästävää.

Todella huonoa tuuria.Pääsin kotiin kuitenkin.

Kemin rautatieasemalla on hyvät ja esteettömät sisätilat junan odotukseen, myös inva-wc löytyy.


Ei kommentteja: