lauantai 7. heinäkuuta 2018

Oma pakkaustyylini..Moikka!

Joku teistä lukijoista pyysi multa joskus pakkausaiheista tekstiä. Aihe ei ensin tuntunut omalta, mutta sitten eräs toinen matkabloggaaja kirjoitti siitä oikein hyvän ja hauskan tekstin. Teksti löytyy Walleni.us-matkablogista.

Oman pakkaukseni aloitan aina miettimällä, minne olen menossa ja kuinka pitkälle matkalle.
Jos matka kestää enintään neljä yötä, otan mukaan vaaleanpunaisen kassin ja repun.Viiden päivän, viikon ja kahden matkoilla on mukana sininen matkalaukkuni. Se on merkiltään Samsonite, palvellut uskollisesti jo 15 vuotta. Ostan syksyllä tai ensi vuonna uuden.'Vammattomien pakkaukseen verrattuna erona on se, että mukanani on aina vaippoja, Tena-suojia ja varahousuja, koska invavessoja ei ole joka nurkalla. Esteettömistä hotelleissa on yleensä hyvät, mutta kaupungilla, puistoissa tai  baareissa välttämättä ei.


Laitan aina yhden vaipan reppuun käsimatkatavaroihin, jotta sen saa helposti laitettua ennen lentoa.
Lentokoneiden ahtaat vessat ovat pyörätuolin käyttäjälle mahdottomia. Otan varalle mukaan vuodesuojan. Jos housut kastuvat, vuodesuoja imee ylimääräiset. Istumapaikka pysyy puhtaana.

Viikonloppureissullekin otan aina  parit vara-alushousut, varahousut ja varapaidan, esimerkiksi puolisulanut jäätelö ja kastikkeet sekä marjat sotkevat helposti. Yritän aina muistaa ottaa vaatetta mukaan sen verran, ettei heti tarvitse pyykätä.

Esimerkiksi alushousuja viikon aurinkolomalle tarvitaan 9-10 kappaletta, pari mekkoa, parit housut, t-paitoja  kolme, sekä yksi tai kaksi pitkähihaista.  Usein  yksi jakku tai kevättakki viileitä iltoja varten. Sukat vaihdan helteellä lähes päivittäin. Tämän vaatemäärän takia en koskaan matkusta pelkillä käsimatkatavaroilla.Vaipat laitan usein matkalaukun verkkotaskuun, niitä menee helposti yksi paketti viikon tai kymmenen päivän aikana. Ne vievät paljon tilaa matkalaukusta. Pesulappujen ja suojahanskojen määrä riippuu matkan pituudesta ja kohteesta.  Kuivashampoo ja savetit ovat käteviä, kun suihkuunpääsystä ei aina ole takeita tai käsienpesu on hankalaa.


Tämäkin sopisi hyvin lyhyiden reissujen kassiksi.


Ei kommentteja: