lauantai 28. heinäkuuta 2018

Kotkan ja Riihimäen rautatieasemat esteettömiksi


Moi taas!


Olisi kiva käydä nyt loppukesän tai alkusyksyn aikana Riihimäellä. Siellä asuu kaksi entistä avustajaani. Siellä on kiva kesäteatteri. Toinen avustajani on  kehunut myös thaimaalaista ravintolaa.
Ja myös ympärivuotisesti toimiva teatteri. Ongelma on siinä, että Riihimäen asema ei ole esteetön. Sen laituri pitäisi nyt korjata mahdollisimman pian ja  siirtyä sanoista tekoihin. Riihimäki ei kuulu Helsingin lähikuntiin, taksikorttini ei käy siellä. Omakustanteinen taksimatka tulee liian kalliiksi.

Eikä Onnibussikaan mene Riihimäelle. Tarkistin asian heidän nettisivuiltaan. Ihmeellistä, luulisi liikenteen sinne kannattavan. Pienemmille paikkakunnille vuoroja kyllä on. Matkahuollon tai Expressbussin autoissa ei ole pyörätuolipaikkoja.


Toinen ongelma ovat Kotkaan menevät junat. Ne ovat kaikki vanhoja taajamajunia, joissa ei ole vammaispalveluita eikä Kotkan asemallakaan.


Lähes kaikissa Kotkaan menevissä Onnibusseissa on kyllä yksi pyörätuolipaikka. Se on kuitenkin varattava 36 tuntia ennen matkaa. Onnibusseissa ei ole invavessaa ja tavaratilaan ei kovin Turneria isompi apuväline mahdu. On hassua, että monille Pohjanmaan pikkupaikkakunnille pääsee junalla mutta Kotkaan ei. Siellä on kuitenkin Meripäivät, Junnun Lauluseuran tapahtumia ympäri vuoden ja muuta kivaa tekemistä. Ja 55 000 asukasta.

 Kotkan lähellä on myös Hamina. Hamina Tattoon ohjelmaa on  myös kehuttu, sielläkin voisi olla kiva piipahtaa päiväkäynnillä. Ja Haminassa yleensäkin.

Ja Hämeenlinnan rautatieasemalle pitäisi saada invavessa. Turengin rautatieaseman laiturikin pitäisi korjata esteettömäksi. Vr:n palveluissa olisi vielä paljon parannettavaa.

Ei kommentteja: