Esteettömän matkailun blogi sähköpyörätuolin käyttäjän näkökulmasta. Olen valmistunut matkailupalveluiden tuottajaksi lokakuussa 2021. Yhteydenotot, blogiyhteistyö ja sponsorointi-ideat: helena.arvio@gmail.com, puh.040-8494137 Blog about accessible traveling. I am producer of travel services. I live in Lauttasaari. Contact me at helena.arvio@gmail.com, or phone: 040-8494137, You can also leave a message to:facebook.com/mahotonreissaaja or on Twitter.
sunnuntai 15. heinäkuuta 2018
Apuvälineet matkalla
Moi taas!
Sain äskettäin lukijatoiveen, kirjoita apuvälineistä matkalla. Asia mietityttää varmasti monia.
Myös itseäni, koska reissaan aina apuvälineiden kanssa. En pärjää ilman niitä.
Toisaalta ne auttavat paljon, mutta myös lisäävät matkustamiseen liittyvää jännitystä ja stressiä. Ja tietyt ennakkovalmistelut on pakko tehdä niiden kanssa liikkuessa.
Puhun tässä tekstissä vain omista kokemuksistani. Apuvälineitä on niin monenlaisia, etten voi tietää kaikkea. Matkoilla minulla on yleensä mukana sähköpyörätuoli ja returneri tai turneri siirtymistä varten. Välimeren risteilyllä mukana oli myös manuaalipyörätuolini sähköpyörätuolin hajoamisen varalta ja suihkussa käyntiä varten. On muistettava, että vaikka monista Matka-agenttien esteettömistä kohteista voi vuokrata apuvälineitä, laivalla tuota mahdollisuutta ei ole.
Mutta palataan vuokraukseen myöhemmin. Kerron nyt joitain perusasioita matkustamiseen apuvälineiden kanssa. Lentoyhtiöt kuljettavat vähintään kaksi apuvälinettä maksutta. Niiden mitat pitää kuitenkin ilmoittaa yhtiölle tai matkatoimistolle.Ilmoituksen voi tehdä joko puhelimitse, sähköpostitse tai joidenkin lentoyhtiöiden nettisivuilta löytyvällä lomakkeella.
Pituus, leveys, korkeus ja paino.
Sähköpyörätuolissa pitää olla kuiva-akut, jotta sen voi ottaa lentokoneeseen. Niitä ei oteta kaikista pienempiin konetyyppeihin. Suojaan oman sähkärini irrottamalla siitä jalkalaudat ja käsinojat. Myös ohjaimen eli joystickin iroitan, se on herkkä hajoamaan. Jalkalaudat ja käsinojat laitamme lentokentältä löytyvään isoon Finnairin muovipussiin. Valitettavasti minulla ei ole kuvaa lennolle lähtevästä sähkäristä. Suojaus on kuitenkin tärkeää, koska se pienentää hajoamisriskiä.
Returneri ja turneri menevät koneeseen kokonaisina. Apuvälineiden kanssa ei voi käyttää netin lähtöselvitystä, joten menen lentokentän Special Passenger-tiskille., jossa kerron lennolle tulevista apuvälineistä. Kentällä pitää olla kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Se saanko pitää tuolini portille asti, vaihtelee. Usein olen käynyt lentokentän vessassa Turnerilla ja siirtynyt sitten kentän pyörätuoliin. Parasta olisi tietysti käyttää omaa tuolia mahdollisimman pitkään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti