sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Matkojen ennakkovalmistelut


Moikka!

Mitä valmisteluja matkaan lähtö minulta vaatii pakkaamisen lisäksi? Lentoyhtiöt kuljettavat vammaisen apuvälineet maksutta, mutta niistä on otettava tarkat mitat etukäteen, arviointi sinnepäin ei riitä. Lisäksi lentokentällä tarvittavasta avusta pitää myös ilmoittaa. Toki etukäteisilmoittelulle on syynsä. Silti välillä ärsyttää,koska olen spontaani. Kaikkiin pienimpiin lentokoneisiin ei edes oteta sähkäreitä.Juuri tänään ilmotin sähkärin ja siirtoapuväline returnerin tarkat mitat Finnairille. Toivottavasti sähkäri mahtuu siihen lentokoneeseen, jolla olen ajatellut lentää.

Vaippoja ja Tena-suojia pitää myös varata riittävästi, vessaan pääsykään ei ole aina itsestäänselvyys.
Samoin varavaatteita. Tämän takia en juuri koskaan matkusta pelkillä käsimatkatavaroilla.
Olisi kiva, että invavessoja olisi enemmän ja ne löytyisivät helpommin. Lähestyvälle Lapin reissulle otan mukaan repun ja urheilukassin. Tänä vuonna pitäisi ostaa uusi matkalaukku pidempiä reissuja varten, nykyisen Samsoniten lukot aukeavat välillä itsestään.

Tietysti asiat pitää sopia hyvissä ajoin avustajienkin kanssa. Kiitos Tuulalle kun pääset lähtemään ja olet niin innokas! Onneksi majoitusasiakin järjestyi suuren vaivannäön jälkeen. Kahden yön majoitus Ylläs Saagassa maksaa 398 euroa. Kallis paukku opiskelijalle, mut esteettömät vaihtoehdot Ylläksellä vähissä.
Kiitos äitille rahoituksesta! Täytyy tuoda lentokentältä konjakki kiitokseksi, äitienpäivänä viimestään jos en silloin ehdi.


Kaikista ennakkovalmisteluista huolimatta olen aina innokas lähtemään. Ja matkailuiltoihin voin lähteä spontaanistikin. Viimeksi sellainen järjestettiin Ruoholahdessa. Pääsin kuuntelemaan Pata Degermanin inspiroivaa luentoa hänen löytöretkistään. Myös tarjoilut oli hyvät.Patan tarinat osoittivat taas sen, että asioilla on taipumus järjestyä. Ihana kuulla se, vaikka tuttua onkin. Joskus meinaa usko loppua byrokratian yms. haasteiden kanssa, mutta tällaiset illat antavat voimia jatkaa eteenpäin. Kiitos Patalle ja järjestäjille!

p.s. Sain muutama päivä sitten Finnairilta vahvistuksen, että apuvälineeni mahtuvat siihen Kittilän koneeseen, johon olin varannut lennot. Mahtavaa!!

Ei kommentteja: