keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Ylläkselle tarvitaan lisää esteetöntä majoitusta!


Tämä asia on nyt alkuvuodesta pyörinyt mielessäni muutamankin kerran. Maaliskuun Ylläksen-reissun majoitus ja lennot on vielä auki, koska Ylläksen tietääkseni ainoa esteetön hotelli on täynnä 23.3. ja haluaisin lähteä juuri silloin. Kovasti odottamani talviliikuntatapahtuma alkaa 24.3. jo aamukymmeneltä, joten lauantain aamulennolla mennessä sinne voi tulla kiire.

Käyn Lapissa muutenkin harvoin, joten silloin kun sinne menen, haluaisin keritä olemaan perilläkin jonkun aikaa. Ja Tuula oli katsonut joltain lentotarjoussivulta, että kun lähtee perjantaina, voi saada lennot puolet halvemmalla. Olen soitellut moniin Ylläksen hotelleihin ja kysynyt esteettömyydestä, kaikissa ollut joku liian täyttä tai työntekijöillä epävarmuutta esteettömyyden suhteen. Harmi, koska silloin asiakkaallekin tulee epävarma olo ja matkavaraus siirtyy tai jää kokonaan tekemättä.

Hotelli Ylläsjärveltä sanottiin suoraan, että heillä ei ole yhtään invahuonetta. Työntekijä oli muutenkin epävarman oloinen.

Tiistai-iltana Ylläskaltiolle soittaessani koitin taas vakuuttaa työntekijän esteettömyyden tärkeydestä. Kerroin, että tulijoita kyllä olisi, jos löytyisi invahuoneita. Myös esteettömät mökit kelpaisivat minulle. Hän pahoitteli Ylläksen hotellien vanhuutta ja esteellisyyttä. Sanoi vievänsä asiaa eteenpäin, mutta ei luvannut konkreettisia parannuksia, harmillinen juttu! Uskon, että vammaisjärjestötkin järjestäisivät tapahtumia mielellään myös Lapissa, mutta ensin pitää saada perusasiat kuntoon, kuten esteetön majoitus. Lapin matkailu ja Ylläs menettävät rahaa esteettömyyspuutteiden takia, samoin kuin Porvoo ja Loviisakin. Levillä en haluaisi nyt yöpyä, koska sinne on Ylläkseltä 60 kilometriä per suunta. Isot invataksikustannukset jäisivät itse maksettavaksi.

Ihanaa, hyviä uutisia! Nyt hotelli Ylläs Saagasta on vapautunut huone haluamalleni perjantaille 23.3.. Eli tästä tulee kahden yön reissu. Hotellissa on uima-ja porealtaat. Allasosastolle pääsee pyörätuolilla, poreisiin ei. Sanoin poreallasluiskasta kehitysideana.

P.s. Jos et halua lasketella, voi Ylläkselle mennä kuuntelemään bändien keikkoja.


Nämä talviset kuvat ovat Himokselta Soveltavan laskettelun leiriltä tammikuulta 2015, Ylläksen leiriltä kuvat valitettavasti puuttuvat.

Ei kommentteja: