lauantai 6. tammikuuta 2018

Helmikuun alussa risteilylle?


Moi kaikki ja ihanaa matkailuvuotta 2018! Vuoden avaavat tietysti perinteiset ja varsin inspiroivat Matkamessut. Sieltä aion katsoa ainakin Alanian matkojen tarjouksia sekä kotimaan kohteita.

Helmikuun alussa haluaisin lähteä Silja Europan 22 tunnin risteilylle kasomaan Michael Monroen keikkaa. Toivottavasti Soile pääsee avustajaksi. Matkaan lähtee myös tämän blogin kääntäjä Saara.
Saanalla on tuolloin oma meno ja Tuula on valitettavasti kiinni päätyössään, niin myös Matkamessujen aikana. Eli en voikaan esitellä bäntä teille messujen bloggaajabileissä.

 Se on harmillista, koska Tuula on avustanut minua niin monella matkalla ja kaikki on mennyt yleensä hyvin. Kommelluksistakin on selvitty huumorilla ja sopivan rennolla reissuasenteella.

Välillä on vaikea saada avustajia matkalle ja se harmittaa, vaikkei sîlle mahda mitään. Ja kaikkien avustajien kanssa ei voi lähteä matkalle.  Viikon tai kymmenen päivän reissulle lähtijöitä on harvassa.

Reissaaminen vaatii paljon sekä avustajalta että avustettavalta. On oltava rohkea ja sopivasti seikkailuhenkinen. Pitää pystyä toimimaan yllättävissäkin tilanteissa. Avustajan taukojen pito matkoilla täytyy ajatella joustavasti ja päiväkohtaisesti, siellä niitä ei välttämättä voi pitää samaan aikaan kuin kotona. Vaikeavammaisuus ja erittäin voimakas, koko ajan kasvava matkakuume ei ole helppo yhdistelmä! Huono rahatilannekin rajoittaa matkailua.Tänään katselin Hesarin etusivuilta Finnairin messuhintoja. Voisin ehkä lähteä viettämään synttäreitäni esimerkiksi Malagaan tai Nizzaan. Saa nähdä mitä keksin.. Kaupunki voisi huhtikuussa olla aika kiva! Messuja odotellessa!


Mitäs te odotatte ja toivotte matkamessuilta ja blogiltani? Kommentoikaa rohkeasti, kaikki ideat tervetulleita! Kesällä haluaisin mennä käymään Porissa tai Raumalla, tuttava asuu siellä.

Ei kommentteja: