lauantai 20. tammikuuta 2018

Matkamessujen ammattilaispäivä + perjantai

Moi taas!


Matkamessut ovat alkaneet.Tänä vuonna hain messuille bloggaajapassia ja sain sen. Täytin  lomakkeen, jossa kysyttiin tämän blogin tietoja, lukijamääriä yms. Torstaina menin sitten Messukeskuksen tarjoamalle Destination Breakfast-aamiaiselle nimilappu rinnassani, jee!

Olen niin ylpeä, mahtava fiilis! Olen myös saanut uusia matkaideoita ja käynyt hienoja keskusteluja matkailun esteettömyydestä ja palveluiden parantamisesta. Marokon osastolla kävin kohdepäällikön kanssa pitkän keskustelun maan esteettömyydestä ja siitä, olisiko esteetön matka sinne mahdollinen.
Työntekijä vastasi, että Marokko on haasteellinen esteettömyyden kannalta. Moniin hotelleihin pääsee pyörätuolilla, mutta esteettömiä busseja löytyy tosi vähän.


Samoin ympäristö siellä on hyvin esteellinen. Hän sanoi kuitenkin, että jos kerättyä riittävän suuren porukan, esteetön matka onnistuisi ainakin jotenkuten. Kertoi, ettei voi taata täydellistä esteettömyyttä, mutta lupasi tehdä parhaansa. Hän oli vakuuttava.

Hän kertoi, että räätälöidylle matkalle pitäisi saada vähintään kahdeksan matkustajaa, jotta se olisi kannattava. Marokkoon kannattaa matkustaa keväällä tai syksyllä, kesällä lämpötila saattaa olla 50 astetta.

Marokko vaatisi seikkailuhenkeä. Sensijaan muinaisen Egyptin matkojen mainoksissakin näkyy esteettömyys. Firma oli muutama vuosi sitten matkamessuilla, markkinoivat minulle esteetöntä Niilin risteilyä ja kuumailmapallolentoa. Hienoa!


Myös kotimaan bussifirmat ovat vähitellen heräämässä esteettömyyden huomiointiin. Salon matkatoimistolla on yksi hissillinen pikkubussi, nyt he ovat hankkimassa hissiä isompaankin bussia.
Monet muutkin yritykset suunnittelevat samantyyppisiä hankintoja. Mahtavaa!!

Kristina Cruisesin henkilökunta on käynyt keskusteluja Invalidiliiton kanssa esteettömän laivan hankkimisesta.Toki halusin myös haaveilla ja fiilistellä. Aurinkomatkoilta löytyikin ihana palmukuva siihen tarkoitukseen.

Aurinkomatkoilla haaveilemassa

Kaverikuvassa Maria, Jenna ja Mipi


Loppuun vielä hyödyllinen vinkki messuilta: Jos olet lähdössä huomenna matkalle ja lääkeresepti on uusimatta, tutustu palveluun uusimunresepti.fi. Palvelusta voit saada uuden lääkereseptin jopa kolmessa tunnissa, ei rauhoittavien eikä vahvojen kipulääkkeiden reseptejä, mutta kaikki muut. Käyttö vaatii rekisteröitymisen. Maksat uusimisesta palvelumaksun ja lääkkeen hinnan.
2 kommenttia:

Janni / Lentopelko kirjoitti...

Kiva että oot tykännyt olla messuilla! Harmittaa kyllä edelleen ne torstain bileet. :s

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Tykkäsin ja inspiroiduin tosi paljon kyllä. Toivottavasti seuraava illanviettopaikka on esteetön, parhaamme yritettiin kuitenkin.