torstai 13. elokuuta 2015

Kairo, vanha kotkalainen merimieskapakka/ Kairo, the old sailor-tavern



   Moi!/ Hi!

 Vieläkin kiitän kaikkia lukijoitani, olette tärkeitä./ Ones again I'd like to thank all my readers, you mean the world to me.

Sitten paljastan kuva-arvoituksen ratkaisun, kyseessä on vanha merimieskapakka Kairo./ Here's the solution to the picture clue, it's from an old sailor-tavern Kairo. 

 Kairon historia alkaa vuodesta 1879. Tuona vuonna Nikolai Fredricksen perusti nykyisen Kauppa- ja Satamakadun kulmassa olleen kahvilan paikalle silloisen Kotkan upeimman ravintolan.
Näin hienolle paikalle ei kelvannut nimeksi vähäisempi kuin Universal-Garden (huomaa kansainvälisyys nimessä jo tuohon aikaan).

The story begins from 1879. That year Nikolai Fredricksen founded the most glorious restaurant of the whole town at time. Only as fancy name as Universal-Garden was good enough for the place ( note the already then international name).

Musiikista huolehti useita kokonaisia soittokuntia ja välillä tulinen unkarilainen itketti viuluaan ja Kotkan daameja. Talvella jäädytettiin pihalle luistinrata, jonka reunalla saattoi rusettiluistelun lomassa nauttia lihalientä ja kuumaa glögiä. 1883 vaihtui ravintolan omistaja Fredricksenin kuoltua. Universal-Garden siirtyi satamakapteeni Enok Blombergille, joka välillä myös vuokrasi ravintolan toisen hoitoon.

Often big marching bands were responsible for the music but sometimes a Hungarian made his violin cry along with the local women. In winter an ice skating ring was made, where they, whilst skating,  offered broth and hot mulled wine. When Fredricksen passed away in 1883, the harbor captain Enok Blomberg took over the restaurant, who would sometimes rent the place out to others.

Lisää historiaa voitte lukea osoitteesta www.ravintolakairo.fi / More about the history is available at www.ravintolakairo.fi

 










                                
             

                  
                                         Kairon tunnelma/ the atmosphere in Kairo 
                                     
  Menimme sunnuntaina noin puolenpäivään aikaan konserttibrunssille.
  Bändi soitti  hienosti Junnun lauluja, ruoka oli hyvää perusruokaa. Tunnelma oli mahtava,
  Sisään pääsimme takaoven kautta, invavessa löytyi.



On Sunday we had a concert brunch. The band was playing junnu's songs and the food was good, We used the backdoor to get in, there was also an accessible toilet.
                                 
  Paikkana Kairo oli ihan kiva, merellisyys olisi voinut näkyä enemmän.
  Olisi ollut kiva, jos tarjoilijoilla olisi roolinimet ja -asut, sinivalkoiset servetit
  tietysti.

As a place Kairo's okay. The marine theme could been more visible. It would've been cool, if the waiters were in character and had some costumes. Blue-white napkins of course.  
                               
                        

27 kommenttia:

Miika ♥ Gia | matkakuume.net kirjoitti...

Konserttibrunssi kuulostaa tosi ihanalta! Laita ihmeessä ravintolalle suoraan palautetta ja ideoita, he varmasti mielellään siitä kuulevat!

Helena kirjoitti...


Joo, laitan kuhan kerkeen! Brunssi olikin ihana!

Anne | Metallia Matkassa kirjoitti...

Kairosta tuli mieleen kyllä jotakin muuta, kuin merimieskapakka :) Ei ollutkaan Egyptiin liittyvä tämä juttu!

sarrrri kirjoitti...

Olen alkujani kotoisin Haminasta, mutta Kotkassakin on tullut pyörittyä paljon. Kairoon en ole koskaan päätynyt, olen luullut että se on joku räkälä, mutta ilmeisesti ei! :)

Jenni kirjoitti...

Käynyt Kotkassa vain kerran, joten tää oli kaikki mulle uutta...!

Heidi kirjoitti...

Olisi tosiaan mukava käydä joskus konserttibrunssilla. Mielenkiintoiselta kuulostaa tämän ravintolan historia - erityisesti rusettiluistelu ihanan romanttiselta <3.

Annika | Travelloverblogi kirjoitti...

Olen ollut tuolla joskus nuorena. Olimme matkalla Pietarin (silloin se oli vielä Leningrad) lähelle leirintäalueelle perheen kanssa. Muistan, että vanhempani olivat kuulleet paikasta ja sen legendaarisesta maineesta. LApselle se ei tietenkään oikein antanut mitään. Pitääpä joskus käydä, jos siellä suunnilla liikun!

Helena kirjoitti...

Annika ja Heidi, Kyllä kannattaa!

Pirkko / Meriharakka kirjoitti...

Mistähän johtuukin, että lännestä (Turusta) kotoisin oleva vain harvoin lähtee enää pääkaupunkiseudulta itään? Ei autolla, eikä aikoinaan veneellä. Vaikka varmasti idässäkin olisi nähtävää :-)

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Pirkko:

Kannattas lähtee, suosittelen!

Sarri: Kairo ei ollut räkälä, ainakaan päiväsaikaan, iltasin toimii pubina. Ja siellä on myös Kotkan teatterin esityksiä.

Arvasin, että nimestä tulee mieleen Egypti.

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Ja Egyptissä voisin joskus käydäkin, Matkamessujen Egypti-osastolla mulle kerrottiin mm. esteettömästä Niilin risteilyistä ja muista kiehtovista aktiviteeteistä.

lena / london and beyond kirjoitti...

Mulle tuli Kairosta heti mieleen Egypti.... :D Tuo seutu Suomea on jäänyt todella tutkimattomaksi, en ole koskaan tainnut siellä käydä.

Arna / Cocoa etsimässä kirjoitti...

Konserttibrunssi kuulostaa tosiaankin hauskalta! Itse en ole (kai) koskaan Kotkassa käynyt, pitäis muutenkin reissata Suomessa vähän enemmän...

Lotta | Watia.fi kirjoitti...

Kotkassa en ole koskaan käynyt, mutta kiinnostaisi kieltämättä. Siispä tällaisista mahdollisuuksista lukee mielellään. :-)

Kohteena maailma / Rami kirjoitti...

Pitkä on ravintolan historia suomalaisen mittapuun mukaan!

Arja / Haavematkoja kirjoitti...

Kivan oloinen paikka! Ja kiva konsepti tuo konserttibrunssi. Kotka onkin itselleni ihan vieras kaupunki vielä toistaiseksi.

Anna / Tämä matka -blogi kirjoitti...

mukava paikka. olen siellä joskus aikoinani käynytkin. Konserttibrunssi on kyllä hieno konsepti

Terhi / Muru Mou kirjoitti...

Hei, tuo laittamasi linkki Kairon sivuille ei toimi, se ohjaa takaisin blogiisi. Konserttibrunssille menisin heti, jos Kotkassa olisin! :)

Unknown kirjoitti...

Jännä tuo nimivalinta Kairo merikaupunki Kotkaan liitettäväksi. Konserttibrunssi kyllä maistuisi Junnun laulujen säestyksellä!

Reetta / Matkasto kirjoitti...

Harvemmin tulee mieleen, että jillakin pubi-henkisellä ravintolalla voi olla noinkin pitkä ja värikäs menneisyys!

Reetta / Matkasto kirjoitti...

Eipä ole tullut useinkaan mietittyä, että jollain pubi-henkisellä ravintolalla voi olla noinkin pitkä ja värikäs historia!

Annika - Tarinoita Maailmalta kirjoitti...

Brunssi ja konsertti siinä samassa - Kuulostaapa hyvältä! Tykkään kamalasti brunssin ideasta, vaikka pitää myöntää etten ole tainnut koskaan käydä ulkoa brunssilla. Kairo kuulostaa viihtyisältä :)

Saana · Live Now - Dream Later kirjoitti...

Kuulostaa kivalta paikalta. Multa myös on jäänyt Kotka kokonaan välistä. Toivottavasti nämä ihanat kesäkelit jatkuvat vielä pitkään, olisi kiva käydä tälläkin suunnalla matkailemassa! :)

Mahoton reissaaja kirjoitti...

Saana ja te muut, jotka ette ole vielä Kotkassa käyneet, käykää ihmeessä, www.visitkotka.fi

Anonyymi kirjoitti...

Annika: Konserttibrunssi oli ihana!

Andalusiana kirjoitti...

tuollaiset perinteiset paikat on kyllä helmiä !

Mahoton reissaaja kirjoitti...


Onhan ne, pitkä historia aina hieno!