tiistai 6. elokuuta 2024

Meripäivät 2024

 

Moikka!


Tänä vuonna olin Meripäivillä 25.-26.7, torstaista perjantaihin. Menin junalla Helsingistä Kouvolaan ja siitä vr:n maksamalla taksilla Kotkaan. Kouvola--Kotka ja Kotka-Kouvola -välille on tulossa uusia esteettömiä junia, mutta ne eivät ole vielä käytössä. Tällä hetkellä pääsen ic-junalla esteettömästi vain Kouvolaan asti. Siksi ylläolevaa erityisjärjestelyä tarvitaan vielä.

No hyvä että pääsin Kotkaan. Jo jonkun aikaa minulla oli ollut tunne, että nyt pitää reissuun rentoutumaan ja lataamaan akkuja. Tiesin tämän onnistuvan Kotkassa ja Meripäivillä. Yövyin ystävälläni Saaralla.


Torstaina olikin ensn perinteinen Yleisessä saunassa eli Junnu-konsertti. Tänä vuonna siellä esiintyi Costello Hautamäki, Annika Eklund ja Markku Aro. Oli upeaa.

 

 


                                                                                                                                                                                                                             

Ile Vainio ja Juha Vainio -seuran puheenjohtaja kävivät moikkaamassa ennen konserttia.

Konsertin jälkeen kiertelimme Meripäiväalueella. Päivä oli pitkä, alkoi jo väsyttää. Mutta fiilis oli mahtava ja säät suosivat.

Perjantaina osallistuin Juha Vainio-seuran järjestämään yhteislaulukävelyyn. Se starttasi ravintola Vanhan Fiskarin vierestä. Kaduilla on riimikiviä, jossa on Junnun laulujen sanoja.

 

 

 

Laulettiin aina kivessä olevaa laulua. Saimaan harpistit säestivät. Yhteislaulujen jälkeen syötiin, laulettiin lisää ja katsottiin tanssiesityksiä.

 

Söin tällä kertaa nyhtöpossu eli pulled pork-burgerin ja brisket eli naudanlihaburgerin. Herkkuna tänä vuonna Meripäivälettu, myynnissä oli myös ihania pehmeitä toffeita, mutta en nyt ostanut niitä.

 


 

 

 


 

Ennen kotiinlähtöämme katsoimme vielä Tanssikoulu Vikmanin nuorten upeita esityksiä. Ihana reissu  meni liian nopeesti.  Kiitos Annelle avustamisesta ja Saaralle yöpymisestä.


 

 

1 kommentti:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Kuulosti todella mukavalta viikonlopulta. Täytyypä itse yrittää tosiaan päästä viimein ensi vuonna osallistumaan.