sunnuntai 25. elokuuta 2024

Matkailuneuvojan työssä opittua..

 

Moikka!

 

Olen tehnyt matkailuneuvontaa kevytyrittäjänä nyt reilut kaksi vuotta. Asiakkaina on ollut perheenjäseniä ja vanhempieni tuttuja. Kevytyrittäjyys tarkoittaa sitä, että olen laskuttanut työkeikat free.fi-laskutuspalvelun kautta. Työssä on paljon iloa ja toki myös haasteita. Asiakkaiden löytäminen vei aikaa. Parasta on se tunne, kun saan asiakkaat innostumaan kohteista ja reissuista, ja he uskaltavat toteuttaa matkaunelmiaan.


Haastavinta on kiireisten ihmisten tavoittaminen. Joskus saan vastaukset kysymyksiini nopeasti, joskus tieto viipyy kauemmin. Silloin saatan joutua vähän hoputtamaan. Tarvitsen kuitenkin riittävät tiedot, jotta pystyn palvelemaan. Vähän sama juttu kun esitietolomakkeet sairaalassa. Usein lähdenkin liikkeelle alkukartoituskysymyksillä. Kun asiakas on vastannut niihin, alan vähitellen ymmärtää minne hän on menossa ja mikä kiinnostaa, mihin kaipaa apua.

 On hienoa, kun pystyn vastaamaan asiakkaan tarpeisiin ja rohkaisemaan matkailuun. Ja samalla opin itsekin aina uutta. Esimerkiksi nyt tiedän, että Kreikan kohteista Santorini on tosi hankala liikuntarajoitteisille. Rodos ja Kreeta ovat parempia vaihtoehtoja. 

 

Ja Mummotunneliinkin pääsee hyvin ulkokeikalle sähkärillä.  Mummotunnelissa baari ja monia ravintoloita,  lähellä mm. Viikinkiravintola Harald.

 

 


 

 

 

Olen myös varaamassa pidempää risteilyä elokuun aikana, koska arvonlisävero ja myös matkojen hinnat nousee syyskuussa. 1.9.2024  lähtien yleinen arvonlisävero on 25,5 %.

 




 

 

Mummotunnelistaki juttu tulossa, pysykää kuulolla!  Sen sijainti on kätevä Kampin ja Rautatieaseman lähellä. Jos tarvitsette matkailuneuvontaa, olkaa yhteydessä. Ja neuvonnassa voitte puhua kanssani myös matkailuun liittyvistä huolista luottamuksellisesti. Yhteystietoni löytyvät blogin etusivuilta.

 

Yhtenä haaveenani on päästä matkatoimistoon töihin, löytää säännöllisempi matkailualan työ. Pitäkää peukkuja!



 

 

Ei kommentteja: