torstai 26. elokuuta 2021

Hangon risteily 8.-10.7.

Täällä on ollut viime aikoina vähän hiljaista, mutta nyt palaan kesäisen Hangon risteilyyn tunnelmiin. Laivana oli Viking Gabriella. Oli ihanaa lähteä pitkästä aikaa risteilylle, matkakuume oli kova. Hytin ilma tuntui ihanan viileältä kodin hikisyyden jälkeen. Se oli oikein sopiva sähkärilleni, hyvin esteetön. Kun saimme tavarat hyttiin, menin hetkeksi ulkokannelle nauttimaan meri -ilmasta ennen buffetruokailua.
Buffetissa oli monenlaisia herkkuja, ainoa mitä jäin kaipaamaan oli kasvisgratiini. Kaikki oli todella maukasta. Tuoreita mansikoita, uusia perunoita ja monenlaisia lisukkeita niiden kanssa. Myös katkaravut olivat todella maukkaita. Jälkiruoista erityisen hyviä olivat viinimarjatäytteiset bebe-leivokset.
Syötyäni nautin vielä Jukka Pojan keikasta ja illan muusta viihteestä. Aamulla olimme Hangon satamassa klo 10 ja siirryimme Hangon keskustaan bussilla. Olin selvittänyt etukäteen sen esteettömyyden. Bussissa oli hissi ja pääsimme kyllä sinne, poistullessa pääni kolahti kattoon. Onneksi ei käynyt pahemmin.
Päänsärky meni onneksi ohi nopeasti ja näin hotelli Hangon Regatan.
Sitten menimme katsomaan ihania vanhoja villoja ulkopuolelta, lähes kaikkiin oli valitettavasti portaat.
Kierrellessämme tormäsin myös ihanaan kahvila Bellikseen, näin ihanan kakun ja kaipasin hiukan lämmikettä viileään säähän. Menin ulkoterassille nauttimaan suklaakakkua ja haudutettua teetä. Sisälle en päässyt. Hanko on ihan kaunis kesäkaupunki, mutta aika esteellinen. madalluksia kaduilla oli vähän ja piti katsoa tarkkaan, mistä pääsee liikkumaan.
Pärjäsimme kyllä, mutta liian moneen pikkuputiikkiin oli ainakin muutama porras.

1 kommentti:

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti...

Millainen tuo risteily käytännössä oli ja kuinka paljon siinä vietettiin aikaa Hangossa. Enpä minäkään noihin huviloihin ole sisäpuolelta päässyt tutustumaan, mutta näyttäviä ovat myös vain ulkopuolelta katseltuina.